Net zoals het Walt Disney Studios Park in Disneyland Parijs, had Walt Disney World destijds ook een probleem kindje.
Terwijl Disneyland Parijs momenteel bezig is de komende jaren met het Walt Disney Studios park flink op te knappen door een make over te geven en het park minstens dubbel zo groot te maken, is in Walt Disney World in een soort gelijknamig park intussen dit bijna voltooid waardoor het daar één van de beste Disney Parken geworden is van Walt Disney World.

Ooit aan het begin van de komst van de Disney Parken zei Walt Disney: “Disneyland zal nooit worden voltooid. Het zal blijven groeien zolang er verbeelding over is in de wereld. ” En als zodanig bevinden de Disney-parken zich in een constante staat van verandering, innovatie en transformatie.

Terwijl alle themaparken in Walt Disney World een aantal grote veranderingen ondergaan terwijl het park zich opmaakt voor het 50-jarig jubileum van WDW in 2021, is er één park dat sneller is veranderd dan de rest in de afgelopen twee jaar: Disney’s Hollywood Studios, in Lake Buena Vista, Florida.

Oorspronkelijk bekend als Disney-MGM Studiosdat destijds geopend werd in 1989 als het derde themapark in Disney World, is het niet alleen uitgebreid, maar ook van identiteit veranderd tijdens de overgang van een ietwat slaperig park waar je het na een halve dag al wel bekeken had (zoals het geval is in de Walt Disney Studios in Disneyland Parijs) naar één van de populairste Disney World’s Parken.

Een korte geschiedenis van Disney’s Hollywood Studios
In de late jaren tachtig, met het Epcot Park en Magic Kingdom die toen erg succesvol waren en Universal Studios Orlando dat nog moest openen, ging Disney samenwerken met Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) om een ​​themapark in filmsetstijl te openen.

In de beginjaren was het een klein park zonder Sunset Boulevard – nu de thuisbasis van Tower of Terror en Rock ’n’ Roller Coaster. Wat je zou vinden, waren attracties achter de film-schermstijl, zoals de geliefde Great Movie Ride, Studio Backlot Tour en de Indiana Jones-stuntshow.

De dagen zijn nu voorbij dat je een backlot studiotram-tour zou kunnen maken. Na de beëindiging van het MGM-partnerschap veranderde het park in Disney’s Hollywood Studios en verschoof de focus van het park van achter de camera naar het onderdompelen van gasten in shows en attracties op basis van de populaire films van de dag op groot en klein scherm.

Attracties zoals Tower of Terror (1994) en Toy Story Midway Mania (2008) hebben de wortels van het park in de filmindustrie behouden en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van sensatie verbreed. Terwijl Disney nieuwe personages aan zijn films toevoegde, vonden sommige van die populaire persoonlijkheden zoals de kleine zeemeermin, Belle en het beest, Star Wars en Frozen een thuis in Disney’s Hollywood Studios.

Tot 2018 ontbrak het park aan voldoende elementen om de meeste pretparkfans een hele dag bezig te houden. Sterker nog, in 2017 was de opkomst bij Hollywood Studios niet alleen de laagste van de vier Disney World-themaparken, maar nam het jaar op jaar af.

En misschien omdat het park in de loop der jaren zoveel is geëvolueerd, past niet alles in een thema met door de meester geplande landen zoals in het Magic Kingdom. De Indiana Jones Stunt Spectacular trekt al jaren fans aan, maar zit ingeklemd tussen Hollywood Boulevard en Star Tours. Beauty and the Beast – Live on Stage ligt aan dezelfde boulevard als Tower of Terror en Rock ’n’ Roller Coaster. Tot voor kort fascineerde het Osborne Family Spectacle of Dancing Lights de bezoekers van het park rond Kerstmis, maar dat deel van het park was de rest van het jaar grotendeels leeg van toeschouwers. Hollywood Studios bood wel leuke attracties aan, maar zeker niet om een hele dag met op te vullen.

Disney had een plan om dat te veranderen. Een plan ter grootte van een melkwegstelsel. Maar eerst …

Eerst kwam het speelgoed

Disney had een succesverhaal op het moment dat Toy Story Midway Mania in 2008 in Hollywood Studios opende, gebruik makend van de populaire filmfranchise op het moment dat het tussen de tweede en derde film was. Toen, enkele jaren later, toen het zich voorbereidde om een ​​vierde film in de Toy Story-franchise uit te brengen, was het van plan om een ​​volledig Toy Story Land toe te voegen aan Hollywood Studios, gebouwd rond de bestaande Toy Story Mania.

Toen het in 2018 werd geopend, had Toy Story Land drie attracties om fans bezig te houden: de Slinky Dog Dash Roller Coaster, Alien Swirling Saucers en Toy Story Mania. Slinky Dog Dash is echt een van de beste achtbanen van Disney World, leuk voor jonge fans en oud. In feite zijn alle drie deze attracties populair bij fans van 3-83 jaar. Een restaurant met een Toy Story-thema wordt binnenkort toegevoegd aan het aanbod van het land.

Het was een gok voor Walt Disney World of dit nieuwe themaland zou werken. Na een daling het jaar ervoor, was de aanwezigheid in Hollywood Studios met 5% gestegen in 2018 wat zelfs een sneller groeipercentage was dan Epcot of het Magic Kingdom in dat jaar.

Maar Disney was zeker nog niet klaar met dit park na dit nieuwe themaland, ze hebben nog meer in petto..

Een melkwegstelsel hier ver weg vandaan..

Misschien was het grootste uitbreidingsverhaal van het pretpark van het decennium Star Wars: Galaxy’s Edge, dat in 2019 werd geopend.

Zelfs als je geen Star Wars-fan bent, zul je de schaal en details waarderen die Disney heeft gecreëerd in dit nieuwe land dat vorig jaar is geopend in zowel Disney’s Hollywood Studios als Disneyland in Californië.

Disney heeft geen nieuwe rit geopend, ze hebben een nieuwe planeet gebouwd: Batuu. Op deze planeet zul je geen Star Wars-shirts en cast-leden vinden (het mooie woord van Disney voor werknemers) met kostuums in Star Trek-stijl. In plaats daarvan zul je alleen dingen vinden zoals ze zouden zijn (in de gedachten van Disney Imagineer) op een planeet ver, ver weg. Het is bijna het beste te beschouwen als een themapark in een themapark.

Er zijn ook 2 attracties te vinden in dit nieuwe themaland, namelijk Millennium Falcon: Smugglers Run en Star Wars: Rise of the Resistance. Degenen met een grote liefde voor de Force kunnen ook een aangepast lichtzwaard of een droid bouwen, en iedereen kan genieten van een drankje in Oga’s Cantina (de coolste themabar in de Galaxy).

Rise of the Resistance veranderde de inzet op wat het betekent om een ​​live-the-action attractie te bouwen. Galaxy’s Edge is een totaal meeslepende ervaring, enigszins alleen te vergelijken met Hogwarts in het nabijgelegen Universal Orlando Park. En toch was Disney, zelfs na deze geschatte investering van $1 miljard nog steeds niet klaar met het vernieuwen van dit themapark.

Eindelijk hebben Mickey en Minnie een thuis

Met Rise of the Resistance nog geen drie maanden oud, opende Disney begin maart 2020 een nieuwe attractie in Hollywood Studios. In letterlijke zin is dit een centrale, grote attractie voor het park. Het is ook de eerste attractie in de geschiedenis van de Disney-themaparken gewijd aan de muis waarmee het allemaal begon. In het iconische Chinese theater waar ooit The Great Movie Ride was gevestigd, aan het einde van de Hollywood Boulevard-ingang van het park, bevindt zich nu de Runaway Railway van Mickey en Minnie.

De Runaway Railway van Mickey en Minnie is niet een heel land zoals Star Wars of Toy Story, maar het is heel veel plezier dat moderne stijlen en rijtechnologie combineert met klassieke Disney-personages. Er zijn wendingen, bochten en verrassingen, maar geen hoogtevereiste, dus dit is een andere toevoeging aan dit park die niet alleen voor de langere of kleinere mensen is.

Maar het zijn niet alleen de attracties..

Een van de leuke, nieuwste attracties die Hollywood Studios transformeren, is zelfs niet in het park. De Disney Skyliner is een gemakkelijke manier om van en naar Hollywood Studios, Epcot en enkele van de nabijgelegen resorts te komen, waaronder het nieuwe Riviera Resort (een bus was de enige optie). Een luchtfoto van de parken en de afwezigheid van rook door verbranding van dieselbrandstof blijkt een leuke manier om de opwinding van het park op gang te brengen.

Een frisse wind

In ongeveer twee jaar tijd heeft Walt Disney World, Hollywood Studios volledig opnieuw bedacht. In die periode zijn vijf nieuwe bewegende attracties geopend (een daarvan was een conversie van de Great Movie Ride). Dat is een vrij substantiële verandering als je bedenkt dat het park nog steeds slechts negen bewegende attracties hierdoor heeft.

Net alsof het voelde alsof Hollywood Studios zich als een park van een halve dag had gecementeerd, zei Disney: “Hold my Mickey Bar” en ging op een serieuze expansie. Nu, terwijl de zon boven Batuu opkomt, zijn de vrolijke geluiden van Andy, Buzz en zelfs Forky net in de verte te horen. Mickey en Minnie zijn er nu om je te begroeten in het theater wanneer je het park binnenkomt en er wachten wat spanning om de hoek op Sunset Boulevard.

De Walt Disney Studios in Disneyland Parijs

Ook in Frankrijk leek een park in een studios concept niet zo goed te werken. Ook hier heeft The Walt Disney Company alles herbekeken en grote verbouwingen en make overs voorzien. Op dit moment is veel in het Walt Disney Studios park gesloten, in verbouwing en is het een grote bouwwerf, maar in de komende jaren zal het Walt Disney Studios park een pareltje worden in Disneyland Parijs, wat zelfs een flinke concurrentie zal vormen voor het Disneyland Park zelf.

Er komen tal van nieuwe attracties in het park en maar liefst 3 nieuwe themalanden, een gigantische vijver en een echte Hollywood boulevard die de Main Street van de Walt Disney Studios zal vormen.

Er komt een volledig themaland waar de superhelden van Marvel zullen huizen, net als de Hollywood studios in Walt Disney World komt er ook een Star Wars land naar de Walt Disney Studios in Frankrijk, Arendelle komt tot leven en zal volledig nagebouwd worden en tot slot zullen er ook nog enkele upgrades in het park zelf vinden en zelfs Toy Story Playland zal nog een uitbreiding krijgen.

Klik hier om alles te lezen over de uitbreidingsplannen van de Walt Disney Studios de komende jaren >>

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.