Door de jaren heen zijn er wereldwijd wel vaker plannen van de kaart geveegd als toevoeging in de Disney Parken. In dit artikel willen we toch een vrij opmerkelijk plan uitlichten dat nooit het levenslicht zag maar best wel grote slaagkansen gehad zou hebben.
Voor deze plannen dienen we naar Walt Disney World te gaan.

Een dertigtal jaar geleden lagen er namelijk plannen op tafel om een eigen Muppetland te openen. Zeker in Amerika zijn The Muppets razend populair, voornamelijk in die tijd, maar ook nu kunnen we zeggen dat ze er nog steeds populair zijn. Na bijna 30 jaar heeft een voormalig Disney Imagineer een conceptfoto uitgebracht hoe dat Muppetsland er wel uitgezien zou kunnen hebben.

Ik denk dat we terecht mogen zeggen dat The Muppets momenteel één van de meest onbenutte franchise is dat in het bezit van Disney is. Hoewel Muppet*Vision 3D nog steeds te zien is in Disney’s Hollywood Studio in Walt Disney World Resort en Dr. Bunson Honeydew en Beaker aanwezig zijn in het EPCOT park, is er een algeheel gebrek aan Muppets in de Disney Parken. Als we alleen al kijken naar ons in Europa vinden we in Disneyland Parijs helemaal geen attractie, show, shop of restaurant dat ook maar een link heeft met The Muppets.

Dat wil niet zeggen dat er nooit over is nagedacht. In de vroege jaren 90 was er een plan voor een nieuwe Muppet-themarit ter vervanging van de Great Movie Ride in Walt Disney World, nu sinds kort vervangen door Mickey & Minnie’s Runaway Railway. Het ging zelfs zover dat er plannen waren voor Kermit, Miss Piggy en de bende om Disneyland tijdelijk over te nemen en het Muppet Land te noemen.

Helaas zag geen enkel van de plannen het levenslicht en buiten wat geruchten is er ook nooit zoveel naar buiten gekomen tot sinds kort een voormalig Disney Imagineer dat mee aan dit project had gewerkt een concept foto deelde met de wereld.

Op zijn LinkedIn-pagina heeft voormalig Disney Imagineer Marcelo Vignali originele concept art gedeeld voor de huidige Disney Park-attracties en degenen die waren geschrapt. Dit omvat zo bijvoorbeeld Roger Rabbit’s Cartoon Spin, gebaseerd op de film Who Framed Roger Rabbit? (1988), en de beroemde Muppet Movie Ride die nooit is gemaakt. De reacties op dat laatste bleken zo positief dat Vignali besloot om een nooit eerder vertoonde conceptfoto te delen voor een restaurant met Muppets-thema.

Het ontwerp dat het restaurant in Muppets Thema laat zien was een ontwerp voor een pizzarestaurant in New York stijl dat dan in het Muppet themaland zou komen. Het idee was dat de ratten uit The Muppets met in de lead Rizzo het restaurant overgenomen zouden hebben en dus beheren door animatronics te gebruiken die uiteindelijk een levendig decor zouden spelen waardoor je precies zelf in een Muppets film zou zitten. Om het nog beter te maken zou achteraan zelf de Zweedse kok (The Swedish Chef) als animatronic te zien zijn tijdens hoe hij al dan niet klungelig een pizza aan het maken zou zijn voor de gasten.

Het restaurant ziet er goed cartoonesk en vrolijk uit, de perfecte energie voor elke attractie op basis van de Muppets. Terwijl de gasten heerlijk geanimeerd zijn en het decor perfect is voor een pizzeria in NY-stijl, komt het echte hoogtepunt in de spanten, waar meerdere ratten te zien zijn die pizza’s maken en een gigantisch broodje op eenwielers bezorgen.

Natuurlijk waren de reacties op het oorspronkelijke bericht gloeiend positief, met één persoon die verklaarde: “Muppetland?!?! Mijn hart fladdert bij de mogelijkheid!” en een ander zegt: “Ik wilde altijd al weten hoe de overname van Muppet eruit zou zien. Ik wist dat de plannen voor de Great Muppet Movie Ride werden geannuleerd door de dood van Jim Henson, maar dit zou een geweldig sit-down restaurant zijn geweest om mee te gaan!”

De pizzatent van de Zweedse chef-kok zou absoluut heerlijk zijn geweest om live te zien. Helaas was dit nooit het geval sinds het tragische overlijden van Jim Henson ertoe leidde dat al deze concepten werden geschrapt.

Na het zien van deze concept foto en bijhorende info zou dit idee uit de oude doos nochtans ook niet misstaan in bijvoorbeeld het Walt Disney Studios Park in Disneyland Parijs. Wij zijn alleszins fan van dit (oude) idee!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.