Goed nieuws voor het allereerste Disney Park dat ooit zijn deuren opende door Walt Disney himself. Het Disneyland Resort in Californië zal eindelijk na een jaar opnieuw zijn deuren kunnen openen, en dit vanaf 1 april 2021. Dit nadat beide themaparken daar al meer als een jaar volledig gesloten zijn. Het is overigens ook het enigste Disney themapark resort van de zes wereldwijd dat sinds het begin van de coronacrisis steeds gesloten bleef.

Op 14 maart 2020 ging het Disneyland Park en Disney California Adventure Park tijdelijk dicht samen met Disneyland Parijs dat op dat moment nog de twee enigste parken waren die geopend waren als gevolg van de COVID-19-pandemie. Nochtans was er een heropening voorzien op 17 juli 2020, voor het 65-jarig jubileum van het Disneyland Park. Ondanks alle Disney Parken in de zomer weer operationeel waren, moest het Disneyland Resort in Californië zijn poorten gesloten houden.

Sindsdien is deze ook nog altijd niet open gegaan, dit vanwege zeer strenge regels in de staat Californië. Hier gelden regels voor grote themaparken – gedefinieerd als die met een capaciteit van meer dan 15.000 gasten per dag – om te heropenen met een capaciteit van 25%, moeten de provincies waar ze zich bevinden zich in de minst beperkende COVID-19-level van de staat bevinden, ook wel het gele level of level 4 genoemd.

Nu, onder druk van de AB-420-wet van de California State Assembly, LA County (waar Universal Hollywood is gevestigd), de stad Anaheim en de California Attractions and Parks Association (CAPA) , zijn de richtlijnen voor de heropening van het pretpark van de staat herzien en alle pretpark-eigendommen kunnen nu heropenen in niveau 2. Dit betekent dat de themaparken van het Disneyland Resort binnen een paar weken weer open kunnen gaan!

Er zijn een aantal richtlijnen waaraan themaparken zich moeten houden om te heropenen in het rode level. Lokale nieuwsbron in Zuid-Californië, de OC Register , meldde:

Dankzij de ‘Blueprint Refresh’ van de Newsom-administratie kunnen Disneyland, Universal Studios Hollywood, Knott’s Berry Farm, Six Flags Magic Mountain, SeaWorld San Diego, Legoland California en andere themaparken in Californië al op 1 april heropenen zodra de provincies zich bevinden in de rood / substantieel niveau 2-risicostatus.

Vanaf 1 april kunnen themaparken in Californië heropenen met een capaciteit van 15% in het rode / substantiële niveau 2. Capaciteitsniveaus zullen verschuiven in het oranje / matige niveau 3 en geel / minimaal niveau 4.

Het bezoek aan pretparken is beperkt tot inwoners van Californië. Bijgewerkte richtlijnen zullen de komende weken worden uitgewerkt in samenwerking met themaparken.

 

Op dit moment hebben de Disneyland Resort President Ken Potrock noch de Walt Disney Company een officiële verklaring gegeven over wanneer het Disneyland Park en het Disney California Adventure Park volledig zullen heropenen met eventueel entertainment en zijn attracties.

Op 18 maart gaat sowieso al wel het Disney California Adventure Park open voor enkele dagen per week onder de naam ‘Touch of Disney Food Festival’ evenement. Hierdoor kunnen gasten het volledige park en zijn gebieden bezoeken, al zijn hier wel attracties gesloten en vind er ook geen entertainment plaats. Wel zullen er op afstand meet en greets plaats vinden en verschillende standjes in het teken van eten en drinken.

Met het nieuws dat nu naar buiten komt in de staat Californië kunnen deze beide parken volwaardig open. Indien The Walt Disney Company hier een verklaring over aflegt en besluit op 1 april open te gaan is het enkel nog wachten op de heropening van Disneyland Parijs. Mocht Disneyland Parijs op 2 april ook zijn deuren weer heropenen, is het voor het eerst sinds de coronacrisis dat alle Disney Parken wereldwijd dan weer geopend zijn voor bezoekers. Er is dus steeds meer en meer licht te zien aan het einde van de tunnel!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.