De lp is terug! Of eigenlijk: deze is nooit helemaal weggeweest. Het zwarte goud is de afgelopen jaren weer in populariteit toegenomen en daarmee is ook het aanbod weer enorm gestegen. Want de lp is geen artikel meer wat je tweedehands op een platenbeurs aanschaft. De grootste artiesten van vandaag de dag hebben het vinyl weer omarmt en brengen hun nieuwe album op lp uit. Lp’s zijn er in verschillende soorten en maten.

Met de feestdagen in zicht, is een Vinyl plaat een uniek kerstcadeau, zeker voor verzamelaars.
Wij zetten al enkele leuke en interessante Vinyl’s in het teken van Disney voor jullie in de kijker

We Love Disney’ bevat klassieke Disney-nummers vertolkt door grote namen uit pop, rock, R&B en country. Het album is geproduceerd door David Foster, die zestien Grammy’s won voor zijn werk en aan talloze meervoudig platina-albums meewerkte.
Deze compilatie bevat covers van de klassieker Assepoester (Cinderella) tot recente hits als ‘Let it Go’ van Frozen.

Frozen is de fantastische animatiefilm van Disney. In de film onderneemt de dappere en optimistische Anna samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Haar ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre omstandigheden zien te overwinnen om het koninkrijk te redden. Zing uit volle borst mee met ‘Let It Go’ en alle andere prachtige liedjes uit de film. Op deze LP in het Engels gezongen!

‘Beauty And The Beast’ werd in de originele film gezongen door Angela Lansbury in haar rol als mevrouw theepot. Op de soundtrack destijds stond een uitvoering van Céline Dion en Peabo Bryson. Deze versie van het nummer werd een instant klassieker en won een Oscar, Golden Globe en twee Grammy Awards. Céline Dion is ook te horen op de soundtrack van de nieuwe film. Zij nam voor de soundtrack het nieuwe nummer How Does A Moment Last Forever’ op. De Amerikaanse zanger Josh Groban schreef speciaal voor de film en de soundtrack het nummer ‘Evermore’ dat te horen is tijdens de aftiteling.

In de langverwachte film ‘Frozen II‘ komen op de karakters van de prinsessen Elsa en Anna en van sneeuwpop OIaf weer tot leven op het grote scherm. De iconische soundtrack van de tweevoudige Oscarwinnaar ‘Frozen’ uit 2013, met daarop het alom bekende ‘Let It Go’, krijgt daarmee ook een opvolger. De soundtrack van de film, die ook in het Nederlands verschijnt, komt al op 15 november uit.

De elf liedjes op het album zijn gecomponeerd door Christophe Beck en van tekst voorzien door musicalcomponist Robert Lopez en zijn vrouw Kristen Anderson-Lopez. Robert en Kristen schreven ook de liedjes voor de eerste ‘Frozen’ film, waarmee een Oscar in de wacht werd gesleept voor ‘Best Original Song’.

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Star Wars, een van de belangrijkste soundtracks in de filmgeschiedenis, zal Walt Disney Records een speciale verzamelbox van de geremasterde originele soundtrack vrijgeven voor Lucasfilm’s Star Wars: A New Hope.

Uitgevoerd en gecomponeerd door de vijfvoudig Academy Award-winnende componist John Williams, beschikt de 3-LP-set over een hardcover-boek van 48 pagina’s met 180 grams vinyl. Deze unieke vinylset, met de hand geëtst door Tristan Duke (Jack White’s Lazaretto) van Infinity Light Science, biedt een 3D-hologramervaring met de Death Star op Disc 3, Side A. Gebruik voor een optimale weergave een direct licht bron of houd eenvoudig een zaklamp van een mobiele telefoon boven de vinyl om het hologram te bekijken. Bij kant B is het Star Wars 40-jarig jubileumlogo geëtst dat in het vinyl is geëtst.

De Star Wars: A New Hope-boxset is de eerste release van Disney Music Group sinds het eerder dit jaar de Star Wars-muziekcatalogus aanschafte. Latere releases zijn gepland voor 2018.

De boxset bevat zeldzame foto’s van de productie- en scoringssessies van de film. Daarnaast staan ​​er twee essays in het hardcoverboek. “Tuning Up a Galaxy” geschreven door auteur Jeff Bond (“Danse Macabre: 25 jaar Danny Elfman en Tim Burton,” “The Music of Star Trek”) concentreert zich op het fenomeen Star Wars en hoe de score van John Williams van filmmuziek veranderde voor altijd. “John Williams ‘Journey to Star Wars” door Jeff Eldridge bespreekt John Williams’ vroege carrière – van zijn muzikale erfenis tot zijn voortdurende erfenis.

De nieuwe Disney-animatiefilm Vaiana vertelt het verhaal van de avontuurlijke en dappere Vaiana die een grote missie heeft: de oceaan over zeilen en de eeuwenoude tradities van haar voorouders herstellen. Op de reis ontmoet ze de halfgod Maui. Samen nemen zij het optegen enge monsters die hun missie proberen te dwarsbomen en ontdekt Vaiana iets waar zij altijd al naar heeft gezocht: haar identiteit. De film zelf is vanaf 30 november te zien in de Nederlandse bioscoop.

De Canadese zangeres Alessia Cara en de Amerikaanse zanger Jordan Fisher zijn te horen op de soundtrack van de animatiefilm ‘Vaiana’. Alessia Cara zingt het nummer ‘How Far I’ll Go’ en Jordan Fisher neemt ‘You’re Welcome’ voor zijn rekening.

één van de beste animatiefilms blijft toch wel De Leeuwenkoning. Iedereen kent deze wel met hits als “I can’t wait to be king”, “the circle of life”, “Hakuna Matata”, “Can you feel the love tonight” en meer!

2 Responses

    • Hey Jari!
      Momenteel hebben we hier geen weet van. We willen dit binnenkort wel eens bekijken en indien het zich aanbied hierover een nieuw blogartikel maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.