Deze week was er al van alles te doen rond de game industrie van Disney met het oog op Star Wars. Zo werd deze week bekend gemaakt dat Lucasfilm Games de naam zal worden voor nieuwe games rond bijvoorbeeld de Star Wars franchise.

Terwijl dit nog maar net deze week aangekondigd werd komt er vandaag een grote aankondiging aan dat er voor Star Wars een volledig open wereld game zal komen. Games met een open wereld zijn door de jaren heen alsmaar populairder geworden. Denk zo maar aan de GTA Games of Red Dead Redemption bijvoorbeeld. Hiermee gaat Disney tegelijk ook de concurrentie aan met Universals die afgelopen jaar ook aankondigde dat de Harry Potter franchise een eigen open wereld game zou krijgen.

Ondanks er een exclusief contract afgesloten was met EA Games rond de gamingfranchise van Star Wars, gaat Disney toch in zee met Ubisoft om deze game te ontwikkelen. Dit betekend echter niet dat EA Games opzij gezet zal worden. EA Games werkt intussen nog aan andere nieuwe games voor Star Wars die binnenkort uitgebracht zullen worden. Het is echter wel de vraag of Disney op deze manier de deur openzet voor andere game ontwikkelaars te benaderen vermits het exclusiviteit contract met EA Games in 2023 zou vervallen.

Het zal nu afwachten zijn wanneer men gaat beginnen met de ontwikkeling, vanaf dan zullen we ook eventueel de eerste details en previews zien. Sowieso is deze aankondiging een groot iets om naar uit te kijken, zowel voor Disney en Star Wars fans als gamers. Open werelden zijn populair en bieden veel mogelijkheden om alles uit je speelervaring te halen. Er zit veel potentieel in en kan zeer veel richtingen op. Een openwereld spel, is een type computerspel waarin de speler vrij kan rondzwerven door een virtuele wereld en veel vrijheid krijgt in hoe hij het spel uitspeelt. Er is daardoor meer ruimte voor creativiteit en inventiviteit. De term “free roam” wordt ook wel gebruikt.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.