Sinds 1999 kunnen bezoekers van Disneyland Parijs gebruik maken van de gratis FastPass Service. Bij verschillende attracties in Disneyland Parijs word er gebruik gemaakt van een FastPass rij. Zowel in het Disneyland Park als in de Walt Disney Studios zijn er attracties die hier gebruik van maken. Het zijn voornamelijk de populaire attracties die deze aanbieden.

Bij de attracties die met FastPass werken staan automaten waar je speciale FastPass tickets kunt afhalen. Dit is geldig voor alle bezoekers. Op het ticket staat er vervolgens vermeld wanneer je terug moet komen naar de attractie en dan plaats mag nemen in de FastPass rij die aanzienlijk sneller is. Regel is wel dat als je bijvoorbeeld om 10u bij een attractie een FastPass ticket haalt en tussen 11u30 en 11u45 daar verwacht word, tot dan niet nog een Fastpass ticket kunt halen bij dezelfde of een andere attractie die van dit systeem gebruik maakt.

Het was een systeem dat flink gebruikt werd door bezoekers en zo’n 22 jaar gratis was voor iedereen. Dit gaat vanaf nu veranderen, en hierop zijn de reacties toch wel flink verdeeld. Er zijn voorstanders, er zijn mensen die het willen afwachten en tegelijk heb je ook flinke tegenstanders die woedend zijn op deze beslissing.

De naam van de Disney FastPass zal mee tot het verleden horen en krijgt nu de naam Disney Premier Access. Met deze nieuwe digitale optie kunnen bezoekers genieten van snelle toegang tot belangrijke attracties. Vanaf elke plek in de Disney Parken kunnen gasten een tijdslot boeken, met introductieprijzen tussen 8 tot 15 euro per persoon per attractie afhankelijk van de attractie en datum van gebruik.

Disney Premier Access is beschikbaar voor Big Thunder Mountain, Peter Pan’s Flight , Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy, Buzz Lightyear Laser Blast, Star Wars Hyperspace Mountain, Star Tours: l’Aventure continue, The Twilight Zone Tower of Terror, Autopia.
Je moet één van de Disney-parken zijn binnengegaan om Disney Premier Access te kunnen kopen, hetzij via de officiële Disneyland Paris-app, hetzij via een Cast Member (bij City Hall of Studio Services). Je Disney Premier Access is alleen geldig op de dag van aankoop.

Je mag maximaal 3 Disney Premier Access kopen voor elke attractie per gast per dag, en tot 12 Disney Premier Access voor één attractie en één tijdslot per keer, afhankelijk van beschikbaarheid. Er is een beperkt aantal Disney Premier Access beschikbaar voor elk tijdslot. Een Disney Premier Access is alleen geldig voor eenmalig gebruik voor een gekozen attractie op een bepaald tijdslot en op de aankoopdatum.

Kinderen onder de drie jaar hebben geen Disney Premier Access nodig om deel te nemen aan de speciale lijn. Ze moeten echter worden vergezeld door een volwassene die Disney Premier Access heeft. Je kunt Disney Premier Access slechts voor één attractie tegelijk kopen. Om voor een andere attractie te kopen, start je gewoon een nieuwe aankoop en selecteer je de attractie die je wilt rijden om te zien of er tijdvakken beschikbaar zijn.

De meningen zijn intussen flink verdeeld. Er zijn voorstaanders die nu geloven dat de normale wachtrijen aan de attracties aanzienlijk minder lang zullen duren doordat nu niet iedereen zomaar gebruik kan maken van de FastPass rij. Op dit moment komen er steeds veel mensen via de FastPass rij en staat zelfs daar ook best altijd wel een rij die de normale wachtrij hierdoor soms flink kan vertragen.

Langs de andere kant is het een populaire gratis ervaring die voor de populaire attracties dat nu wegvalt en betalend zal zijn. Gasten die hier vaak gebruik van maakte zal dit op de totaal ervaring toch wel een deuk geven omdat men nu de normale wachtrij zal moeten gebruiken. Ondanks de wachttijd nu waarschijnlijk korter zal worden bij de attracties, zal dit toch nog altijd langer duren dan via de FastPass rij.

 

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.