Naast geweldige verhalen, animatie en boodschappen in de Disney films, staat Disney ook zeer sterk als het over liedjes aankomt. Nummers zoals ‘Part of your world’ van de kleine zeemeermin, “Be our guest” van Belle en het Beest en “I’ll make a man out of you” van Mulan zijn bijvoorbeeld prachtige voorbeelden waaraan iedereen ook denkt als je vraagt om enkele Disney nummers te benoemen.

Echter heeft Disney zoveel liedjes als je al deze films bij elkaar brengt, waardoor sommige andere geweldige nummers al wel eens vergeten worden of deze niet automatisch bij de meeste mensen opkomen als je vraagt of ze een Disney liedje kunnen zingen of opnoemen.

In dit artikel willen we daarom even deze geweldige nummers in de kijker brengen die af en toe wel eens vergeten worden.

1. Moana – Shiny
De film Moana is één van de meest gestreamde films op Disney+. Als je aan deze film denkt komen waarschijnlijk direct de nummers ‘How far I’ll go’ of ‘You’re welcome’ direct naar boven. Ook in de google resultaten zijn dit de meest gezochte songs. Echter vinden we het nummer Shiny ook zeker een te benoemen nummer uit de film.
Dit nummer vind onder de zee plaats waar een schurkachtig type Tamatoa, een hebzuchtige reusachtige krab met een gouden schelp, zich huishoud.

2. Lady en de Vagebond – He’s a tramp
Lady en de Vagebond is misschien een minder bekeken film als toppers zoals Aladdin, Pinokkio of Belle en het Beest, maar ook hier zijn wel enkele nummers die in je hoofd kunnen blijven hangen. Waarschijnlijk als je aan deze film denkt, denk je automatisch aan de scene waar Lady en de Vagebond aan het Italiaanse restaurant een spaghetti delen terwijl op de achtergrond het liedje ‘Bella Notte” gespeeld word. Een ander liedje in de film dat ook wel eens automatisch bij de mensen blijft hangen is het liedje van de Siamese katten tweeling. Zelf vinden wij dat He’s a tramp absoluut niet moet onderdoen bij deze twee meest beluisterde liedjes. Hieronder vind je zowel de versie van de klassieke animatie film als de live action versie die exclusief te bekijken is op Disney+

https://www.youtube.com/watch?v=pwfLwgMWUuk

3. Alice in Wonderland – All in the golden afternoon
De animatie film Alice in Wonderland is goed vertegenwoordigd in de Disney Parken en de meeste mensen die niet zo bezig zijn met Disney zullen ook absoluut de naam Alice in Wonderland herkennen. Er zijn intussen ook al enkele live action films gemaakt van Alice in Wonderland. Als we echter nadenken over Disney liedjes zul je zelden tot nooit meemaken dat iemand met een liedje van Alice in Wonderland afkomt. Sommige mensen kunnen zelfs niet direct eens een gezongen liedje van Alice in Wonderland kunnen bedenken, en eerder enkel de bekende instrumentale deuntjes neuriën. We vinden nochtans dat de scene waarin Alice in Wonderland in de reusachtige bloementuin terecht komt, een prachtig nummer verbergt en dus zeker mee een plaatsje in deze lijst verdient!

4. Frozen – Frozen Heart
Zowel Frozen als de vervolg film Frozen 2 brengen naast een prachtig verhaal ook prachtige nummers. Er is zoveel keuze uit fantastische nummers in deze films dat het vaak moeilijk is hier een nummer uit te kiezen. Zo worden er andere geweldige nummers een beetje vergeten. Onze keuze van een geweldig meer vergeten nummer uit de Frozen films is dan ook het begin van de Frozen film, Frozen Heart. Dit is het eerste nummer dat we ooit te horen kregen bij het bekijken van een Frozen film dat ons kippenvel gaf in de bioscoop. Laten we dit nummer dus hier ook even de nodige aandacht geven.

5. A Goofy Movie – Stand out
Een nog wel eens vergeten en ondergewaardeerde film is sowieso A Goofy Movie. Vaak vergeet men nog wel eens het bestaan van de film. En als men dan al aan de film denkt, denkt men direct aan de scene waarin Max samen met een rockster ‘Powerline’ het nummer “Eye to eye” mag zingen. Nochtans meer in het begin van de film is er ook een nummer dat de nodige aandacht verdient, en dan wel het nummer ‘Stand Out’. 

https://www.youtube.com/watch?v=cLHe9WOI9XQ

6. The Three Caballeros – The Three Caballeros
Nog een ondergewaardeerde film is The Three Caballeros, sommige mensen zegt deze film zelfs misschien niets, ondanks onze beste gevederde vriend Donald Duck hier mee de hoofdrol in speelt. Het liedje The Three Caballeros is overigens een fantastisch vrolijk nummer dat sowieso niet vergeten mag worden en dus volgens ons ook een plekje verdient in deze lijst.

7. Frank & Frey – Goodbye may seem forever
Frank & Frey, of te wel The Fox and The Hound, is een prachtige film maar niet een standaard Disney film waar je direct aan liedjes zou denken. Nochtans is er in deze film één van de mooiste Disney nummers ter wereld in te vinden. Het nummer Goodbye may seem forever mogen we denk ik terecht wel het nummer noemen dat de meeste mensen doet raken en al veel tranen bezorgt zal hebben. De scene, het nummer, de combinatie van dit alles geeft zoveel emoties bloot dat het je volledig raakt. We vinden dus absoluut dat dit ondergewaardeerde nummer hier minstens vermeld moet staan!

8. De prinses en de kikker – Ma Belle Evangeline
Deze laatste handgetekende animatiefilm van de Disney animatie studio verbergt een prachtig liefdesnummer. Als we aan liefdesnummers denken van Disney films komen we altijd al snel terecht bij de film Belle en het Beest, Aladdin of de Kleine zeemeermin, maar we vinden dat Ma Belle Evangeline flink ondergewaardeerd word. 

9. Mary Poppins – Let’s Go Fly a Kite
één van de favoriete films van Walt Disney zelf Mary Poppins herbergt prachtige nummers. Sowieso zijn er verschillende films die direct bij je binnenkomen. Denk zo aan ‘Supercalifragilisticexpialidocious’ of ‘A spoonful of sugar’ en ‘Step in Time’. We moeten toch zeker even Let’s Go Fly a Kite benoemen,  het is één van de nummers die het moraal van het verhaal weergeven en je met een goodfeeling achterlaten. 

10. The Aristocats – Everybody Wants To Be a Cat
Ook bij de aristokatten valt ons op dat men niet snel met een nummer afkomt als er een Disney nummer gevraagd word. Nochtans zit er een best catchy nummer in dat ook wel een vermelding mag krijgen en dat is dan wel Everybody Wants To Be a Cat. 

https://www.youtube.com/watch?v=4rrXR6n0RTY

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.