The Walt Disney Company, de grootste werkgever in Central Florida, is naar verluidt in gesprek om een ​​aantal van zijn hoofdkantooractiviteiten van Californië naar de omgeving van Orlando te verplaatsen. Fox Business News meldde vandaag dat Disney “overweegt om een ​​deel van zijn bedrijfsactiviteiten van Californië naar Florida te verhuizen te midden van de pandemie van het coronavirus.”

Vorig jaar werden alle Disney Parken in de wereld één voor één gesloten, waaronder ook de Amerikaanse Parken. Terwijl Walt Disney World al maanden lang weer operationeel is, is het Disneyland Resort in Californië voorlopig nog altijd gesloten, en tevens is dit ook het Disney Park Resort dat al het langst gesloten is als je dit gaat vergelijken met de andere themaparken van Disney in de wereld. 

Zoals we al in een eerder artikel gemeld hadden, mag het park in Californië pas worden heropend als er minder dan één dagelijkse nieuwe besmetting per 100.000 inwoners in de provincie is en minder dan twee procent positieve COVID-19-testen.

In november zei Bob Chapek, CEO van The Walt Disney Company, tijdens een inkomstengesprek met investeerders: “We zijn buitengewoon teleurgesteld dat de staat Californië Disneyland gesloten blijft houden ondanks onze bewezen staat van dienst. Onze gezondheids- en veiligheidsprotocollen zijn allemaal wetenschappelijk onderbouwd en worden ondersteund door vakbonden die 99 procent van onze castmembers vertegenwoordigen. “

Uitspraken als deze van Chapek, die de frustratie uiten over de manier waarop Californië met de pandemie omgaat, zijn wijdverbreid en voeden geruchten dat Disney een deel van zijn activiteiten van de westkust naar Orlando wilt verplaatsen. Volgens de OBJ hebben die geruchten nu iets meer vlees op het bot, met details over naar waar Disney wil verhuizen in Orlando.

De officiële verklaring van Disney aan zowel Fox Business als OBJ bevestigt echter niets. Een woordvoerder zei tegen beide media: “Als grootste werkgever in Centraal-Florida onderzoeken we altijd mogelijkheden voor extra locaties in de buurt van ons themapark, maar er is niets concreets.”

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.