Het nieuwe streamingplatform Disney+ kon zich geen betere start wensen. Net nadat het officieel gelanceerd werd kwam de corona pandemie van achter de hoek. Ondanks dit voor veel tegenslagen in de film industrie en de themaparken van Disney zorgde, was er toch een lichtpuntje. Het streamingplatform Disney+ groeide zo snel en krachtig in het eerste jaar waardoor men het aantal abonnees al bereikte waar ze pas na enkele jaren nog maar op hoopte. Het was dus ook alle hens aan dek bij Disney om zich prioriteit te richten op Disney+ en dat is ook goed te zien. Naast veel extra toevoegingen vorig jaar, nieuwe releases, fantastische originele content, kunnen we binnenkort ook van “Star” genieten, speciaal voor de volwassene onder ons.

Door de corona pandemie zijn er veel minder films door Disney uitgebracht omdat bioscopen wereldwijd bijna overal moesten sluiten. De bioscopen die intussen weer konden open doen, dit met beperkte capaciteit, zien door de huidige pandemie ook maar een magere opkomst. Disney doet nu ook zijn releases direct op de streamingdienst, zo kon je de eerste 3 maanden (van september tot december) de live action versie van Mulan bekijken tegen betaling wie dit wenste te zien, waarna die vervolgens gratis werd voor alle abonnees. Voor Pixar’s nieuwste film ‘Soul’ was de release zelfs volledig gratis voor abonnees en verscheen deze op kerstdag op de streamingdienst. 

De bioscopen volgen dan ook met grote ogen nu streamingdiensten tegen elkaar concurreren. Voorlopig ligt hier de prioriteit waardoor bioscopen als minder belangrijk overkomen. Bioscopen vrezen er dan ook voor dat mensen films nog in de bioscoop zullen komen bekijken en vragen zich af wat ze er aan kunnen doen.

Nochtans zou het voor landen als België en Nederland geen probleem mogen vormen. Een bioscoop ticket is sowieso goedkoper in België en Nederland dan bijvoorbeeld in Amerika. Daarnaast moet men in Amerika soms uren rijden om een film op het grote doek te kunnen zien, waar we in Nederland en België totaal geen probleem van hebben.

Daarnaast zijn mensen die al jarenlang vol op streamen bij Netflix ook vaste bezoekers van de bioscoop. Veel mensen in België en Nederland willen hun films op het grote doek blijven bekijken bij een release met hun vrienden of familie en de sfeer die daar rond hangt. Deze zelfde sfeer en het grote doek krijg je niet in jouw woonkamer, waardoor een bioscoop ervaring uniek blijft.

Net voor de corona pandemie begon zijn zowel de bioscopen in België als in Nederland zelfs nog gestegen dit parallel met Netflix dat ook steeg. 
Onze mening is dus ook dat de bioscopen mooi parallel naast een streamingservice als Disney+ en Netflix kan blijven lopen. Disney heeft ook al bekend gemaakt dat verschillende films die uitgesteld werden in de bioscoop zullen draaien.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.