The Walt Disney Company behoort tot de top als het gaat om films en series. Waar het ooit begon met enkel tekenfilmen van de Walt Disney Studios, is het intussen een bedrijf dat verschillende afdelingen heeft en ook verschillende filmstudios mee in hun grote familie heeft opgenomen. De Walt Disney Studios is de thuisbasis van onder andere de bekende animatiefilms als Sneeuwwitje, De Leeuwenkoning, Aladdin en meer. Door de jaren heen kwamen hier ook Pixar bij, bekend van onder andere Toy Story en Finding Nemo, Lucasfilm, dat dan weer bekend is van de Star Wars franchise, Marvel Comics, waar onze superhelden zoals Captain America en Iron man vandaan komen en nog enkele andere studios. Ook beschikt Disney over eigen televisie series en reeksen, of zelfs eigen televisie kanalen zoals bijvoorbeeld ABC en Disney Channel.

Bekijk ook eens…


Het laatste nieuws in de filmwereld van Disney 

Alle laatste nieuwtjes en weetjes rond filmproducties van Disney
In welke volgorde bekijk je de Marvel films en series het best?

In dit overzicht geven we je een zicht over in welke volgorde je het beste de Marvel films bekijkt. Ideaal voor een Marvel film marathon!
In welke volgorde bekijk je de Star Wars films het best?

In dit overzicht geven we je een zicht over in welke volgorde je het beste de Star Wars films bekijkt. Ideaal voor een Star Wars film marathon!
Welke live actions heeft Disney al uitgebracht?

Een overzicht van welke Disney klassiekers, Disney een live action versie gemaakt heeft.
De Disney klassiekers

Een overzicht in volgorde volgens uitgave van de officiële Disney klassiekers. 

Gewonnen Oscars
Door de jaren heen won Disney allerlei Oscars, de grootste filmprijzen uitreiking ter wereld. Een overzicht van alle gewonnen Oscars voor Disney.
Film Recensies
Regelmatig nemen we een film van Pixar, Disney, Marvel of 20th Century Fox onder de loep en geven hier onze mening over.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.