Eindelijk kunnen we aftellen naar de film Jungle Cruise die normaal vorig jaar al uitgebracht zou zijn, maar door de corona pandemie werd besloten deze pas een jaar later uit te brengen. De film Jungle Cruise is gebaseerd op de gelijknamige attractie die in enkele andere Disney Themaparken staan, net zoals men dit destijds voor de Pirates of the Caribbean attractie gedaan heeft. Het is dus ook geen wonder dat men deze film zo laat heeft uitgesteld, men verwacht namelijk enorm veel en lijkt zich ook te richten op dezelfde populariteit als de Pirates of the Caribbean franchise. Het zou dus zomaar eens kunnen dat er ook hier later een ware fanbase rond gebouwd zal worden en er ook nog meer films gaan volgen.

Daarnaast zijn de twee hoofdrol spelers in deze film ook niet van de minste en best geliefd bij filmfans. In de hoofdrol zien we namelijk Dwayne Johnson (The Rock) en Emily Blunt. Zelf hadden we vorig jaar al gemeld dat Disney de bedoeling heeft dat deze film even populair word zoals de Pirates of the Caribbean franchise en ze deze erna ook verder graag zouden uitbouwen, maar in een recent interview met Emily Blunt en Dwayne Johnson word het nog duidelijker dat men zich bij de film zelf ook best baseerde op de films van Pirates of the Caribbean.

Zo zei Dwayne Johnson tijdens het interview:
“De films die deze film echt hebben geïnspireerd, zijn Romancing the Stone en zeker Pirates of the Caribbean, omdat we hier de kans hebben om een ​​film te maken die is gebaseerd op een iconische Disney-rit die al generaties en generaties geliefd is en de verantwoordelijkheid daarvoor, ’ legde Johnson uit. “Deze films worden niet zo vaak gemaakt. Mensen proberen het, en soms praten ze over het maken van films zoals Romancing the Stone. Jungle Cruise is zo’n soort film – en zeker ook wat dit onderscheidt van niet alleen Jumanji, maar zeker van al het andere dat ik ooit heb gedaan van elke andere film die er is.”

Opzich is het logisch dat Disney afkijkt naar Pirates of the Caribbean. Beide zijn Disney producties, beide zijn ze gebaseerd op unieke Disney attracties die in Disney Themaparken staan, het zijn beide attracties die in Adventureland staan, waardoor men in beide films best wel richting een avontuurlijke sfeer kan gaan. Tegelijk zou het een goede afleiding zijn om deze franchise in de kijker te gaan zetten, vermits veel fans nog altijd best boos zijn op de keuze van Disney om Johnny Depp te verwijderen als Jack Sparrow, de hoofdrol in de Pirates of the Caribbean films.

Het zal vooral uitkijken zijn naar 30 juli wat deze film zal geven. We kijken er alvast naar uit!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.