In de Disney Parken genieten we in de magische wereld en ontmoetingen met de Disney Characters.
Er zijn echter Disney fans die zich kunnen herinneren dat ze dit personage hebben zien spelen door blanke mensen in plaats van gekleurde mensen of mensen met een etnische achtergrond van dat karakter.

Nu proberen sommige fans Disney Parks and Resorts verantwoordelijk te houden voor het casten van mensen van kleur in de rollen die voor hen zijn geschreven, in plaats van blanke mannen en vrouwen te casten om personages als bijvoorbeeld Aladdin en Jasmine te portretteren.

Er werd intussen een petitie door deze fans gestart op change.org (klik hier). In deze petitie vragen ze om mensen te casten met de juiste huidskleur en achtergrond. De petitie werd inmiddels al ongeveer 5000 keer getekend.

De petitie beschrijft het volgende:

Disney beweert om gekleurde mensen te steunen, maar ze blijven blanke mannen en vrouwen in nep-spraytans casten voor deze specifieke rollen. Belangrijke karakters zoals bijvoorbeeld Jasmine, Pocahontas, Moana, Black Panther, Li Shang en Aladdin, in de Disney-entertainmentarena’s over de hele wereld, moeten worden gespeeld door gekleurde mensen waarmee ze tot leven zijn gebracht. Het is uiterst respectloos voor de gemeenschap van kleuren en het moet stoppen. Jonge kinderen komen naar de parken en kijken ernaar uit om deze personages te ontmoeten, ook wel hun persoonlijke helden genoemd, en worden in plaats daarvan helaas begroet door blanke mannen en vrouwen in goedkope spraytans. Disney heeft meer dan genoeg geld en keuze genoeg om mooie acteurs uit te kiezen, er is absoluut geen reden waarom dit zou mogen doorgaan. Dus onderteken deze petitie alstublieft in de hoop deze broodnodige veranderingen te realiseren.

Fans stellen dat het casten van gekleurde mensen in rollen als Aladdin, Jasmine, Moana, Pocahontas, Tiana, Mulan en nog vele andere, de meest authentieke benadering is om deze personages tot leven te brengen. Niet alleen dat, maar ze geloven ook dat het moreel juist is, en Disney zou zich moeten inspannen om meer acteurs te vinden om deze rollen te vertolken.

En hoe denk jij erover? Vind jij dat Disney hier meer rekening mee moet houden of vind je het prima zoals het nu gaat?

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.