In 2007 konden we kennis maken met de film Enchanted. Het was direct een groot succes en wist de meeste Disney fans dan ook te bekoren. Het was overigens ook een unieke film van Disney, met verschillende knipogen naar andere Disney films of zelfs andere Disney films voor de gek zette. Ook acteurs uit andere Disney films zoals bijvoorbeeld Jodie Benson, de originele stem van de Kleine Zeemeermin maakte hun opwachting in deze film.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een 2de film, dit meer als 10 jaar op de vorige film. De filmtitel voor de film zal ‘Disenchanted’ heten. Volgens een nieuw rapport deze week zullen we in deze film ook de 7 dwergen uit de film van Sneeuwwitje kunnen zien. Volgens de vermoedens zullen Grumpy, Sneezy, Sleepy, Happy, Bashful, Doc en Dopey hierin een zeer centrale rol krijgen en krijgen ze ook een eigen muzikaal nummer in de film.

De film Disenchanted zal in vrijwel dezelfde tijd als Enchanted spelen, misschien slechts enkele jaren verschil en dus zou er aan de hoofdpersonages niet veel veranderd horen te zijn. De eerste film is in werkelijkheid al bijna 15 jaar geleden uitgebracht maar dit verschil zou niet merkbaar zijn in Disenchanted. Volgens het uitgangspunt van Disenchanted verhuizen Giselle, Robert en Morgan naar een huis in de buitenwijken, onder toezicht van Malvina Monroe, de belangrijkste antagonist van de film. Als er problemen opduiken in hun nieuwe huis, wil Giselle het leven van haar familie veranderen in een perfect sprookje. Helaas voor haar mislukt de betovering op een slechte manier, waardoor Giselle gedwongen wordt te racen om Robert en Morgan, evenals Andalasia, te redden voordat de klok middernacht slaat.

Vanuit ons oogpunt en het verhaal dat bekend is waarover Disenchanted gaat zou het best kunnen dat de 7 dwergen hier weer een grote rol gaan inspelen omdat ze in de oorspronkelijke animatiefilm de eerste prinses Sneeuwwitje ook al hielpen. De vraag is alleen of het bij deze figuren zal blijven of dat er nog meer figuren of werelden van Disney aan Disenchanted zullen toegevoegd worden.

In ieder geval, samen met Amy Adams die terugkeert als Giselle voor Disenchanted , is ook bevestigd dat Patrick Dempsey zijn rol als Robert opnieuw zal opnemen. Wat Morgan betreft is het duidelijk dat een nieuwe actrice zal worden ingezet om haar te spelen in plaats van dat Rachel Covey de rol opnieuw zal spelen, omdat ze nu te ‘oud’ is om het personage te spelen. Daarom, zoals we eerder  al in dit bericht vermelde, klinkt het alsof Disenchanted niet al te ver van de gebeurtenissen in Enchanted zal afspelen volgens de tijdslijn , omdat Morgan nu begin twintig zou zijn, dus de oudere leeftijd zou geen probleem horen te zijn anders.

Disenchanted brengt ook James Marsden en Idina Menzel terug als respectievelijk prins Edward en Nancy Tremaine, die voor het laatst werden gezien tijdens hun huwelijk in Andalusië. Blijkbaar zal de aardeekhoorn Pip ook terugkeren, hoewel niet is onthuld wie hem deze keer zal stemmen, waarbij regisseur Kevin Lima en Jeff Bennett de rol op Enchanted hebben gedeeld.

Wanneer Disenchanted uitgebracht zal worden weten we nog niet, al zou volgend jaar een mooie datum zijn vermits het dan 15 jaar geleden is toen de eerste film uitkwam. Disenchanted zal exclusief gemaakt worden voor Disney’s streamingplatform, Disney+

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.