Als je zelf ooit last hebt gehad van een niersteen weet je hoe pijnlijk dit wel kan zijn. Er is echter door wetenschappers bevestigd dat een ritje op Big Thunder Mountain zorgt mensen helpt bij het verwijderen/ontlasten van nierstenen.

Het klinkt misschien gek, maar hier is daadwerkelijk een wetenschappelijke studie over gedaan waaraan Walt Disney World meegeholpen heeft en de studie uitgevoerd werd.

Uit een onderzoek van livescience.com die door wetenschappers al in 2016 werd uitgevoerd in Walt Disney World bleek daadwerkelijk dat mensen die last hadden van een niersteen deze wegkregen door een ritje te maken op de attractie Big Thunder Mountain die in meerdere Disney Parken wereldwijd te vinden is. In dit onderzoek wilde men bewijzen dat het daadwerkelijk klopt dat Big Thunder Mountain hierbij kon helpen.

De studie getiteld ‘Validation of a Functional Pyelcalyceal Renal Model for the Evaluation of Renal Calculi Passage While Riding a Roller Coaster’ werd gepubliceerd in het Journal of the American Osteopathic Association. Het onderzoek werd uitgevoerd nadat verschillende patiënten hun artsen hadden verteld dat ze verlichting van hun nierstenen hadden ervaren na het rijden op Big Thunder Mountain in Walt Disney World.

Het onderzoek beweerde dat waar je zit echter wel van belang is als het gaat om impact hebben op het verwijderen van een niersteen. Als je in het voorste karretje zat, verwijderde het slechts 17% van de tijd de steen. Alle andere zitplaatsen kwamen op 64% van de tijd voor het verwijderen van een niersteen.

Aangezien het onderzoek is gedaan in Walt Disney World, is het ook zo goed als aannemelijk dat dit in Disneyland Parijs ook werkt.
No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.