Maandag 11 mei is het zover, dan zien ze terug een sprankeltje magie in de wereld. Shanghai Disneyland heropent dan weer zijn deuren voor publiek. Wel zal de capaciteit veel lager liggen dan we gewend zijn.
In dit artikel leggen we alles uit en tonen we ook het officiële filmpje rond de maatregelen dat Shanghai Disneyland uitgebracht heeft.

De nieuwe tijdelijke maatregelen

1. Shanghai Disneyland zal werken met een ‘vooraf reserveren’ systeem. Omdat er maar een zeer beperkte capaciteit in het park toegelaten zal worden (geschat tussen de 25 tot 30%) dien je te reserveren om het park te betreden. Gasten die een hotel geboekt hebben zullen hierdoor voorrang hebben. Ook mensen met een jaarkaart dienen te reserveren als ze wensen Shanghai Disneyland te betreden. Je zult een QR code ontvangen.

2. Om het park te betreden moet je een geldige identiteitskaart meenemen, digitaal of geprinte versies worden als ongeldig gezien. Als tweede moet je een geldige groene “Gezondheids QR Code” op de dag van aankomst kunnen voorleggen. In china werkt men momenteel per bewoners met deze QR codes, zo toont groen gezond aan, oranje is met beperkingen en rood is dat je echt ziek bent. Tot slot moet je je voorzien van een mondmasker als je het park wilt betreden.

3.  Je dient je mondmasker de hele dag te dragen, enkel tijdens het eten in de voorziende restaurants mag je deze uitdoen.

4. Bij aankomst van het park wordt je gescreend waar ze onder andere je temperatuur bekijken of je geen koorts hebt, dit is één van de symptonen als je het coronavirus hebt. Je temperatuur moet onder de 37,3 graden zijn.

5. Je moet de instructies op de grond volgen. Zo staan er bij wachtrijen aangegeven waar je wel of niet mag staan om de juiste afstand van elkaar te bewaren (zie foto hierboven)

6. Bij de security controle dien je ook je gezondheids QR code te laten zien (zie punt 2). Bij de tassencontrole moet je zelf tonen wat je in je rugzak(ken) hebt steken.

7. Bij de ticket controle moet je je identiteitskaart klaarhouden. Iedereen moet deze kunnen aankomen, kom je dus met meerdere personen dienen deze allemaal apart deze te kunnen voorleggen (zie punt 2).

8. Alle attracties, shows, restaurants en winkeltjes in Shanghai Disneyland zullen open zijn, maar met beperkte capaciteit en meer afstand van elkaar.

9. Wanneer je in een attractie gaat volg dan goed de instructies op die er staan of door een Cast Members worden opgelegd. Deze dienen voor de afstand van elkaar te kunnen waarborgen. Tussen elke groep die samen zijn zal er ook een rij met plaatsen vrijgehouden worden achter en voor hen om ook hier de afstand te bewaren. Bij de kleinere attracties met bijvoorbeeld kleine wagentjes dient iedereen apart te zitten. Bij elke uitgang van een attractie staat er ontsmettingsgel, deze dient elke keer gebruikt te worden als je een attractie verlaat.

10. Interactie met Disney figuren zullen ook gewoon blijven bestaan maar eventjes anders dan we gewend zijn. Ze zullen zo te zien zijn op een afstand waarbij de social distancing gewaarborgd zal zijn.

11. Bij restaurants of eetgelegenheden mag je enkel gaan zitten op plaatsen waar geen kaartjes staan. Staat er een rood kaartje op tafel dan mag je daar NIET gaan zitten.

12. In de Disney winkeltjes mag je enkel spullen aanraken die je ook daadwerkelijk wilt kopen. Zie je iets leuks, kijk er gerust naar en vraag gerust naar informatie achter een Cast Member als je iets meer wilt weten. Men vraagt ook liefst om zoveel mogelijk contactloos te betalen.

13. Op het einde van de dag wordt gevraagd het park op een verstandige manier te verlaten en niet in een kudde op elkaar.

14. Als je het park verlaten hebt staan er vuilbakken ter beschikking om je mondmasker in weg te werpen.

Het is een grote lijst aan nieuwe maatregelen, maar het zorgt er wel voor dat je bijna alles in Disneyland kunt beleven zoals je gewend bent, enkel op een tijdelijke andere manier. Er zal sowieso wereldwijd door de andere Disney Parken gevolgd worden hoe dit verloopt in Shanghai Disneyland.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.