Howdy!

Het is nog maar eventjes aftellen en dan is het zover. De start van de 30ste verjaardag van Disneyland Parijs. De festiviteiten gaan van start vanaf 6 maart 2022. Dit is iets voor de officiële datum wanneer Disneyland Parijs echt 30 jaar geleden de deuren opende, namelijk op 12 april 1992.

Dat de 30ste verjaardag van Disneyland Parijs een fantastisch jaar gaat worden staat sowieso vast. Decoraties, een gloednieuwe show, opening van een nieuw themaland met 2 nieuwe attracties, nieuwe feestkostuums voor Mickey en vrienden, nieuwe merchandise en nog veel meer!

In dit artikel maken we een overzicht met alles wat je moet weten over de 30ste verjaardag van Disneyland Parijs!

1. Nieuwe show: Rêvons… et le monde s’illumine !
Voor het 30-jarig jubileum van Disneyland Parijs wordt een nieuwe show opgevoerd voor het kasteel van Doornroosje. Deze show gaat ook meteen van start vanaf 6 maart 2022 wanneer men officieel de 30ste verjaardag inluid. Het zal meer dan 30 Disney-personages en dansers bevatten met nieuwe kleurrijke praalwagens en een unieke soundtrack. Om al enkele namen te noemen.. Naast Mickey en zijn vrienden zullen ook enkele Disney personages uit bekende animatiefilms meevieren. Denk zo bijvoorbeeld maar aan Rapunzel, Woody en Jessie uit Toy Story en Geest uit Aladdin.

2. Speciale feestoutfits
Mickey, Minnie, Donald, Goofy, Pluto, Daisy en hun vrienden zullen worden uitgedost in hun nieuwe iriserende kostuums, speciaal gemaakt voor het 30-jarig jubileum. Wist je trouwens dat er sinds 1992 meer dan 30.000 kostuums ontworpen zijn in de ateliers? Dat is een van de grootste collecties kostuums in Europa.

3. Nieuw themalied voor de 30ste verjaardag
Speciaal voor de 30ste verjaardag van Disneyland Parijs zal er een volledig nieuw themalied uitgebracht worden dat gebruikt zal worden tijdens dit feestjaar. Al benieuwd naar een voorsmaakje? Beluister het filmpje hieronder

4. Gardens of Wonder
Disneyland Park wordt de thuisbasis van geheel nieuwe Gardens of Wonder, bestaande uit 10 verschillende thematuinen. Ze zullen 30 geheel nieuwe kunstwerken bevatten, die de diversiteit van populaire Disney- en Pixar-personages belichamen. Deze tuinen zullen “tot leven komen” in een van de grootste tuinen van Europa. Met meer dan 35000 bomen, 450000 struiken en meer dan 1 miljoen bloemen die elk jaar worden geplant, maakt dit koninkrijk van de natuur het park mooier terwijl het verandert op basis van de seizoenen en vieringen.

5. Nieuwe hapjes en drankjes
Er zullen allerlei nieuwe hapjes en drankjes verkocht worden volledig in het teken van de 30ste verjaardag. Ze zullen zo onvoorstelbaar lekker eruit zien dat je er onmogelijk zult van kunnen afblijven. Gasten kunnen genieten van meer dan zestig smakelijke gerechten, heerlijke desserts en exclusieve cocktails.

6. Nieuwe merchandise
Natuurlijk hoort er bij zo’n groot feestjaar ook nieuwe merchandise. Hierin zullen echte collector items komen en vooral merchandise dat je enkel tijdens dit feestjaar zult kunnen aankopen.  Cast Members van de on-site creatieve studio werkten bijna 18 maanden aan de ontwikkeling van deze nieuwe collecties.

7. Drone Pre-Show: D-Lights
Een nieuw spectaculair emotioneel moment wordt aangeboden aan de gasten voor een van hun favoriete shows Disney Illuminations: Disney D-Light. Het combineert videoprojecties, verlichte waterstralen en vooral drone-choreografie. Het is overigens voor het eerst in de geschiedenis van de Disney Parken dat er een ware avondshow gehouden word met drones. Een exclusiviteit voor Disneyland Parijs dus.

8. Opening nieuw themaland in het Walt Disney Studios Park: Avengers Campus
Het 30-jarig jubileum markeert ook de langverwachte opening van het nieuwe themagebied Avengers Campus, dat een integraal onderdeel is van de transformatie van Walt Disney Studios Park, vanaf zomer 2022.

Het eerste themaland zal zijn deuren openen en dit volledig in het teken van Marvel. Het voormalige themaland dat backlot noemde zal nu de huisvestiging zijn voor de superhelden van Marvel.
Bij deze uitbreiding openen er 2 nieuwe attracties, een meet en greet locatie met de superhelden van Marvel, een restaurant en zal er een nieuw pad aangelegd zijn richting Café des Cascadeurs dat later toegang zal verlenen tot de Main Street en Hub van de Walt Disney Studios.
Dit is overigens slechts fase 1, later in fase 2 zullen er nog uitbreidingen komen in het Marvel themaland zoals bijvoorbeeld een eigen stuntshow met de Marvel superhelden.

Attractie ‘Spider-Man Slingshot’

Het principe van de attractie is vrij eenvoudig: zodra gasten de rit betreden, staan ​​ze in de rij (Stand-By, FastPass en Singler Rider) om vervolgens naar de verschillende pre-show ruimtes te gaan voordat ze aankomen bij het instapgedeelte. Vervolgens krijg je een 3D bril, daarna kun je plaatsnemen in een voertuig met 8 stoelen om te genieten van het gloednieuwe avontuur van Spider Man en hem helpen met verschillende schurken te verslaan.

Een nieuwe “meeslepende en interactieve” ervaring die “een slimme mix van innovatieve technologieën en speciale effecten” inroept, die bezoekers de mogelijkheid geeft “zelf superhelden te worden”, dankzij een gloednieuwe interface met geavanceerde technologieën.

Attractie ‘Stark’s Test I.A Coaster’

Deze attractie vervangt de voormalige Rock ‘n’ Roller Coaster Starring Aerosmith, wat betekent dat hoewel de oorspronkelijke attractie voor altijd verdwenen is, deze nieuwe attractie een nieuw verhaal zal hebben. Bovendien zal het met zonnepanelen beklede gebouw nog steeds intact zijn, maar zal het nu worden gebruikt als een wachtrijgebied, waarbij de rit zelf wordt ondergebracht in een nieuw gebouwd gebouw dat via een doorgang met het oorspronkelijke gebouw is verbonden.

In deze nieuwe high tech coaster zul je in de huid kruipen van Iron man. Zowel de pre-show als de decors worden volledig hierop aangepast, alsook de treinen van de rollercoaster

Op onderstaande bouwtekeningen kun je een kijkje nemen hoe de attractie precies ingedeeld zal worden. Men zal de attractie betreden aan de rechterzijde waar voorheen de oude ingang van de stuntshow was. Ook Fastpass zal bij deze attractie in gebruik genomen worden. Er zal ook naast de normale en fastpass rij nog een single riders rij komen. Enigste verschil is dat je via de single riders rij de preshows niet kunt meemaken, wat je wel hebt via de gewone en fastpass wachtrij.

Meet & Greet locatie ‘Training Center’

Er komt een gloednieuwe meet en greet locatie voor de Marvel superhelden. Deze komt op de plek waar voorheen de garage voor de stuntshow plaats vond. Je zult hier bijna de hele dag verschillende Marvel superhelden kunnen ontmoeten. Waarschijnlijk zal dit worden zoals het princess paviljoen in het Disneyland Park.

Restaurant ‘Pym Particles’

Net zoals Ant-Man en The Wasp gebruiken ze “Pym Particles” om zo ongeveer alles te laten groeien en krimpen,Pym Technologies gebruikt de nieuwste innovaties om voedsel in dit eetcafe te laten groeien en krimpen.
Dit zal waarschijnlijk een restaurant worden met tafelbediening, gelijknamig zoals het Ratatouille restaurant dat alsook gevestigd is in het Walt Disney Studios Park.

Nieuw pad richting Café des Cascadeurs

Er zal een nieuw pad aangelegd worden welke zijn weg vervolgt naar Café des Cascadeurs. Een voordeel is dat men dit café nu beter zal vinden en terug meer in gebruik zal nemen. Een klein verborgen pareltje in het Walt Disney Studios Park.
Een extra voordeel aan deze weg zal ook zijn dat dit een verbindingsweg word die voor een verbinding zorgt tussen het Marvel Land en de centrale hub van het park.

En wat na 2022?

Dit alles zal af zijn in het jaar 2022, maar dat is zeker nog niet alles. Later zal er nog een fase 2 volgen die nog een verdere uitbreiding zal doen aan dit Marvel thema land. Zo zal stuntshow ‘Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular’ zijn deuren sluiten en aangepast worden naar een attractie in het teken van The Avengers. Voorlopig zijn hier nog geen details van, maar er wordt verwacht dat dit een stuntshow rond de Marvel superhelden zal worden. Het is zelfs mogelijk dat er daarnaast nog een extra nieuwe attractie gebouwd zal worden.

Wij kunnen niet wachten op dit geweldige jaar!!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.