Tien maanden nadat Disneyland zijn deuren sloot vanwege de pandemie van het Corona virus, heeft Disney Parks abrupt aangekondigd dat ze hun Annual Passport programma zullen beëindigen. Gasten die zo’n passpoort hebben zullen wel terug betaald worden. Een vervanging voor de populaire onbeperkte pas is beloofd, maar het is onwaarschijnlijk dat deze wordt aangeboden voordat de pandemie afremt. Voorlopig woed deze wereldwijd nog vol op, al is er een lichtje aan het einde van de tunnel omdat men deze maand in veel landen begonnen is met het vaccineren van de eerste mensen. 
Het Disneyland Resort in Californië is momenteel het Disney Park dat al het langst gesloten is sinds de corona pandemie razendsnel de wereld rond ging. De parken van het Disneyland Resort in Californië zijn hierdoor al 10 maanden lang gesloten.

Premier Passport, een ander type jaarpas dat toegang geeft tot zowel het Disneyland Resort als Walt Disney World, wordt ook geannuleerd, volgens WDW News Day, een nieuwssite gericht op de Disney Parken. Uitstekende Premier Passports blijven actief tot en met 31 maart 2021 voor de nog geopende Walt Disney World parken en de bijhorende extraatjes, waarna deze ook zullen worden geannuleerd. Alle jaarpassen die geldig zijn vanaf 14 maart 2020 komen in aanmerking voor een pro rata restitutie voor het ongebruikte Disneyland-gedeelte van hun pas, waarvan de details te vinden zijn op de Disneyland website.

Meer dan een miljoen mensen hebben gebruikgemaakt van de jaarkaart, die exclusieve voordelen bood, zoals ‘after-hour rides”, speciale evenementen, sneakpreviews en kortingen. Het einde van het programma schokte trouwe fans, vooral die in Californië, waar de twee parken die zich in het Disneyland Resort bevinden, namelijk Disneyland en Disney California Adventure, een levensvatbare dagelijkse of wekelijkse ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking zijn geworden. Velen uitten hun schrik en ontzetting dus ook op sociale media.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.