Het laatste nieuws in de Disney Parken wereldwijd
Alle nieuwtjes en weetjes omtrent de Disney Parken wereldwijd

Het Disneyland Park
Alle informatie en weetjes over het Disneyland Park in Disneyland Parijs

Het Walt Disney Studio’s Park
Alle informatie en weetjes over het Walt Disney Studios Park in Disneyland Parijs


Disney Village
Alle informatie en weetjes over Disney Village in Disneyland Parijs


De Disney Hotels
Alle informatie en weetjes over de Disney Hotels in Disneyland Parijs
Villages Nature Paris
Beleef jouw ultieme droomvakantie dankzij 2 ambiances naar keuze: de charme van het buitenleven of een oase van welzijn.

Tijdlijn Disneyland Parijs

Door de loop der jaren heen is er veel veranderd in Disneyland Parijs en is er vanalles gebeurd. Op deze tijdlijn vind je alle mijlpalen van Disneyland Parijs terug.

Historie
Hoe kwam Disneyland Parijs tot stand en wat bracht Disneyland Parijs tot op de dag van vandaag.


Alleen naar Disneyland Parijs

Van plan om alleen naar Disneyland Parijs te gaan? Lees hier de voordelen en tips


Tips om wachtrijen te vermijden

Geen zin om lang aan te schuiven voor een attractie? Lees dan hier onze tips om lange wachtrijen zoveel mogelijk te vermijden.

Disneyland Parijs aanbiedingen
De beste aanbiedingen voor je volgende tripje naar Disneyland Parijs

Disney Premier Access (Voorheen FastPass)
Vanaf elke plek in de Disney Parken kunnen gasten een tijdslot boeken, met introductieprijzen vanaf € 8 per persoon per attractie afhankelijk van de attractie en datum van gebruik.


Disneyland Parijs in het kort

Disneyland Paris, welke eerst de naam Euro Disney Resort kreeg en vervolgens Disneyland Resort Paris, is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marne-la-Vallée, een stad in de banlieue van de Franse hoofdstad Parijs. Het park ligt ongeveer 32 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs en ligt voor het grootste gedeelte in de Franse gemeente Chessy, in het departement Seine-et-Marne. Disneyland Paris is het vierde Disney-resort ter wereld en bestaat uit diverse onderdelen, namelijk twee themaparken: het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park, het uitgaansgebied Disney Village, een golfresort, zes Disney Hotels, twee Disney Nature Resorts en een aantal partner hotels. Alle onderdelen zijn onderlingen verbonden met een uitgebreid wegennet en diverse gratis buslijnen. Jaarlijks heeft Disneyland Paris het hoogste bezoekersaantal onder de attractieparken in Europa.

Het complex werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney. Destijds bestond alleen het eerste park, dat toen Euro Disneyland heette. Tegenwoordig heet dit park het Disneyland Park. In 1994 werd het park hernoemd naar haar huidige naam. Op 16 maart 2002 werd het tweede park van het resort geopend, het Walt Disney Studios Park.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.