Deze week werd bekend dat Frankrijk flink verstrengt om het coronavirus flink uit het land te trappen. Dit met enorm veel testen, vaccinaties verplichten bij mensen die in ziekenhuizen of de zorg werken en ook de gezondheidspas dat voor jou als gast hier absoluut van toepassing is. We geven in dit artikel je daarom wat meer uitleg waarop je moet letten nu je naar Disneyland Parijs gaat en een gezondheidspas moet voorleggen. De regel gaat vanaf volgende week woensdag 21 juli immers van kracht als je één van de Disney Parken in Disneyland Parijs wilt betreden.

Na een aankondiging van de Franse regering is vanaf 21 juli een Health Pass vereist voor gasten van 18 jaar en ouder om Disneyland Parijs te bezoeken.

Wat is de gezondheidspas die wordt gevraagd bij de ingang van de parken van Disneyland Parijs?

Volgens informatie gepubliceerd door de overheid op de datum van publicatie van deze pagina, bestaat de “Health Pass” (of zoals we in het Nederlands het de gezondheidspas noemen) uit de presentatie, digitaal of op papier, van een van de volgende drie bewijzen:
Volledige vaccinatie, ofwel:
– 2 weken na de 2e injectie voor vaccins met dubbele injectie (Pfizer, Moderna, AstraZeneca);
– 4 weken na injectie voor vaccins met een enkele injectie (Johnson & Johnson van Janssen);
– 2 weken na de injectie voor vaccins bij mensen die een voorgeschiedenis van Covid hebben gehad (1 enkele injectie)

OF een negatieve RT-PCR- of antigeentest van minder dan 48 uur;

OF, voor mensen die Covid-19 hebben gehad: het positieve resultaat van een RT-PCR- of antigeentest waaruit blijkt dat de persoon Covid-19 heeft opgelopen en dat er een periode van meer dan 11 dagen en minder dan 6 maanden is verstreken sinds het verkrijgen het resultaat van deze test (beschouwd als een certificaat van herstel)

Voor meer informatie en de laatste updates over de gezondheidspas kun je terecht op de website van de overheid. Je moet jouw Gezondheidspas/Health Pass samen met een identiteitsbewijs kunnen voorleggen.

Wie heeft een Gezondheidspas/Health Pass nodig om toegang te krijgen tot Disneyland Parijs?
Vanaf 21 juli moeten alle volwassenen van 18 jaar of ouder een gezondheidspas tonen om toegang te krijgen tot Disneyland Parijs. Vanaf 30 augustus geldt deze verplichting ook voor bezoekers van 12 t/m 17 jaar. Kinderen onder de 12 jaar hebben geen last van deze maatregel.

Welke maatregelen zijn er?
Mondkapjes zijn nog steeds te allen tijde verplicht (behalve als je actief eet of drinkt) in de parken van Disneyland Parijs, dit terwijl in de andere Disney themaparken in de wereld deze regel in de buitenlucht vervallen is.

Kan ik me laten testen in het gebied van Disneyland Parijs?
Binnen Disney Village is een testcentrum beschikbaar van maandag tot en met zondag van 08.00 uur tot 20.00 uur, waar het mogelijk is om een ​​PCR-test of een antigeentest uit te voeren.
Dit testcentrum is uitgerust en beheerd door een onafhankelijke dienstverlener, Loxamed, goedgekeurd door de Franse gezondheidsautoriteiten. De prijzen voor de tests, bepaald door de onafhankelijke dienstverlener Loxamed, staan ​​hieronder vermeld (de vermelde prijzen zijn per test en per persoon):

PCR-tests (resultaten binnen 24 uur):
– Personen aangesloten bij het Franse socialezekerheidsstelsel: 20 euro (beheerkosten)
– Personen die niet aangesloten zijn bij het Franse socialezekerheidsstelsel: 63,89 € (beheervergoedingen + 43,89 euro, prijs van de PCR-test vastgesteld door de staat)

Antigene tests (resultaten algemeen beschikbaar in 15 minuten):
– Personen aangesloten bij het Franse socialezekerheidsstelsel: 20 euro (beheerkosten)
– Personen die niet aangesloten zijn bij het Franse socialezekerheidsstelsel: 45,01 € (beheerkosten + 25,01 euro, prijs van de antigeentest ingesteld door de staat)

Hoe lang is een negatieve test (PCR of antigeen) geldig? Moet ik meerdere keren worden getest als ik meer dan 2 nachten ter plaatse blijf?
In overeenstemming met de overheidsvoorschriften is een negatieve test (PCR of antigeen) 48 uur geldig.
Als je verblijf langer duurt dan de geldigheidsduur van 48 uur en om te voldoen aan de overheidsregels, moet je één of meer tests herhalen om een ​​gezondheidspas te hebben die geldig is voor de duur van je verblijf.
Binnen Disney Village is een testcentrum beschikbaar van maandag tot en met zondag van 08.00 uur tot 20.00 uur, waar het mogelijk is om een ​​PCR-test of een antigeentest uit te voeren.
Dit testcentrum is uitgerust en beheerd door een onafhankelijke dienstverlener, Loxamed, goedgekeurd door de Franse gezondheidsautoriteiten.

In het testcentrum kun je geholpen worden in het Frans of in het Engels.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.