Ondanks Disneyland Parijs nog steeds gesloten is door de corona crisis, blijft men in Disneyland Parijs vol op verder doen. Momenteel is men zo bezig met het voltooien van het Marvel themaland dat volgend jaar zijn deuren opent in het Walt Disney Studios Park, en ook de voorbereidingen voor de jaren erna zijn vol op in de gang. 
Klik hier om alles te lezen over de uitbreidingsplannen van het Walt Disney Studios Park.

Intussen kijkt Disneyland Parijs al veel verder en is zo vandaag begonnen met de voorbereidingen voor een derde themapark. Deze zullen uitgevoerd worden via de Boulevard de L’Europe in Magny le Hongre. Disneyland Paris is daar begonnen met de bouw van een 800 meter lange berm tot 5 meter hoog. Deze zal dienen als een audio / visueel schild van het nieuwe themapark waar volgens de stad na 2036 een derde park zou kunnen worden overwogen.

Sowieso is de verwachting dat tegen uiterlijk ten laatste 2036 een derde Disney Themapark in Disneyland Parijs zou opnen. In de huidige overeenkomst tussen Disney en de Franse overheid staat geschreven dat op uiterlijk 2036 een nieuw themapark van Disney gebouwd moet worden in het gebied achter Disney’s Hotel Sequoia Lodge. 

De vraag is nu natuurlijk gaat er echt tot de laatste moment gewacht worden, of gaat Disneyland Parijs al voor 2036 een derde themapark kunnen openen. De komende jaren zal het voor Disney sowieso nog even moeilijk zijn doordat de themaparken van Disney wereldwijd inkomsten gemist en verloren hebben door de corona crisis. 
Verder gaan we er ook vanuit dat eerst de uitbreidingsplannen van het Walt Disney Studios Park volledig voltooid zal worden voor men aan een derde park gaat beginnen. Er is 2 miljard vrijgemaakt voor deze uitbreidingsplannen, waarbij drie gloednieuwe themalanden openen en een groot meer geplaatst zal worden waar op termijn een avondshow kan plaatsvinden. De verwachting is dat ergens tussen 2026 en 2030 deze plannen volledig rond moeten zijn, en dan zal waarschijnlijk de bouw gestart worden aan een eventueel derde park.

Het derde themapark zal dus ook wat verder verwijderd zijn tegenover het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park die aan elkaar verbonden zijn door een groot plein. Waarschijnlijk word de weg tussen de twee Disney Parken naar Disney Village en de Disney hotels mee gebruikt als verbindingsroute voor het derde themapark, al is het daar nog veel te vroeg voor om over te speculeren.

Ook over het onderwerp voor het derde themapark is er totaal niks bekend en misschien zelfs nog helemaal geen plannen. Krijgen we een gloednieuw thema als Disney Park, of gaan we net zoals bij het tweede park de Walt Disney Studios het geval was een thema overnemen van een bestaand Disney Park in Amerika. Zo zou bijvoorbeeld een EPCOT of Animal Kingdom ook prima passen in Disneyland Parijs. Waarschijnlijk zullen we nog een aantal jaren moeten wachten voor we de eerste geruchten en feitjes gaan zien of horen, tot die tijd kunnen we enkel maar afwachten en dromen van een derde Disney themapark in Disneyland Parijs.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.