Als we Disneyland Parijs zeggen denk je automatisch aan de Disney klassiekers waar onze favoriete Disney schurken, prinsessen en helden tot leven komen. De laatste jaren ging er ook meer aandacht naar Marvel sinds de Avengers Campus opende in het Walt Disney Studio’s Park en ook Star Wars werd afgelopen jaren meer geïntegreerd in Discoveryland in het Disneyland Park.

Pixar, het bijna tweelingsbroertje van de Disney animatie studios bleek hierdoor een beetje uit het oog te gaan, maar daar is dit jaar flink verandering ingebracht. De Toon Studios in het Walt Disney Studios Park werd zo afgelopen periode al hernoemd naar ‘Worlds of Pixar’.

Eerder werd Backlot al omgetoverd tot een gloednieuw themagebied namelijk de Avengers Campus en momenteel is men ook ijverig aan het doorwerken met een nieuw themaland volledig in het teken van Frozen, een groot meer waar onder andere shows opgevoerd zullen worden, een groot restaurant met Disney figuren die aan je tafel komen, een Rapunzel attractie bij de tuinen die aangelegd worden aan de weg die je naar het meer brengt en een extra nieuwe inkom die je naar Toy Story Playland brengt.


Foto van ED92

De Toon Studios, of te wel nu Worlds Of Pixar krijgt daarom steeds meer en meer een make over in de periode tussen 2023 en 2025, net zoals Studio 1 dat meer een theaterzone effect zal krijgen en ook Production Courtyard waar overigens sinds deze zomer een nieuwe Pixar show van start gegaan is.

Van Toon Studios naar Worlds of Pixar
De Toon Studios veranderen naar Worlds Of Pixar is een goede stap vermits hier na de bouw van dit themagedeelte waar oorspronkelijk enkel Crush Coaster en Cars Quatra Roues Ralleye en de fotolocatie waar Mickey en zijn vrienden te vinden waren, kwamen later ook de opening van Toy Story Playland en later ook Ratatouille: The Adventure een gigantische attractie met shop, restaurant, boulevaerd en een plein met fontein volledig in Parijse stijl. Ook werd de Studio Tram Tour enkele jaren geleden gesloten en inmiddels ingekort met een nieuw thema waardoor het nu Cars Road Trip heet en die ook aangesloten ligt aan Worlds of Pixar.

Toon Plaza naar Pixar Plaza
Door dit nu samen te bundelen naar Worlds Of Pixar heb je een duidelijk themaland. Een logische aanpassing die recent gebeurd is dan ook Toon Plaza of te wel Mickey’s Toontown te veranderen. Deze is nu omgetoverd naar Pixar Plaza, nog steeds een meet en greet locatie om op de foto te gaan met je favoriete characters maar dan enkel van Pixar. Het decor werd hier ook volledig op aangepast waaronder zelfs al gekeken werd naar Pixar’s nieuwste film ‘Elemental’. Je vind hier nu regelmatig Pixar figuren terug zoals Woody, Jessie, Buzz Lightyear, Bo Peep, Mr. & Mrs. Incredible.

Nieuwe show – TOGETHER: a Pixar Musical Adventure
Deze zomer is er een splinternieuwe show gestart, namelijk TOGETHER: a Pixar Musical Adventure. Deze is te vinden in het Production Courtyard gedeelte welke dicht aanligt tegen Worlds of Pixar in het Walt Disney Studios Park.

Het verhaal gaat als volgt.. Charlie, een kind met een passie voor muziek, droomt ervan om het orkest te dirigeren voor het eindejaarsgala van hun school. Maar er gebeurt iets onverwachts en Charlie verliest de kostbare bladmuziek aan de vooravond van het concert! Terwijl Charlie in slaap valt, bundelen Woody en hun Toy Story-vrienden hun krachten om de scores verspreid over verschillende Pixar-verhalen te herstellen.

Van de geliefde Toy Story-crew tot Coco’s levendige decor, de wereld van Up, Monsters, Inc. of het onderwaterrif van Nemo komen allemaal aan bod en gasten worden uitgenodigd om aan een meeslepende en multisensorische poëtische reis te beginnen.

Met meer dan 30 artiesten en Pixar-personages op het podium, neemt deze artistieke en esthetische live-uitvoering gasten mee op een episch avontuur door de werelden van Pixar, begeleid door een live orkest.
Foto’s van Disneyland Parijs

Casa de Coco
En niet alleen komt er meer Pixar tot leven in het Walt Disney Studios Park, ook in het Disneyland Park kreeg een restaurant een makeover naar de Pixarfilm Coco. Voorheen kende je het waarschijnlijk als de eettent tegenover de attractie Big Thunder Mountain in Frontierland met een Mexicaanse knipoog, namelijk ‘Fuente Del Oro’. Deze was intussen een tijdje gesloten en zou nu dus een makeover krijgen in het thema van Coco onder de naam Casa de Coco.

Het restaurant heeft nu een overdekt terras maar slim afgewerkt door hout en glas te gebruiken waardoor je het gevoel hebt dat enkel houten balken boven je hoofd zitten omdat het glas hierdoor niet opvalt. Tegelijk als het regent denk je buiten te zitten terwijl je niet nat word. Het restaurant heeft verder enorm veel knipogen en details naar de Pixar film ‘Coco’. Het menu bied Burrito’s aan, maar ook frietjes of Doritos met kaas erover valt hier te verkrijgen.

Naast de verschillende frisdranken en fruitsappen bied men hier ook een cocktail aan, namelijk de ‘Frozen Margarita’.


 
Foto’s van DLPReport

We zijn met de nieuwe Pixar toevoegingen dit jaar zeer blij. Ondanks er wel wat attracties rond onze Pixar helden bestonden, brengen deze toevoegingen de Pixar films toch nog wat extra tot leven.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.