Deze week lieten we jullie al weten dat er een medewerker besmet is geraakt in Disneyland Parijs. Het ging hier om een medewerker die ‘s nachts werkt en dus geen contact had met de gasten in de Disney parken. Vandaag werd nog eens bekend dat 2 medewerkers van Disney besmet zijn met het coronavirus. Het betreft 2 collega’s van de besmette medewerker die voor dezelfde dienst als onderhoud medewerkers werkte.

Deze 2 mannen zaten samen met de besmette medewerker in de auto wanneer ze naar het werk vertrokken. Omdat Disneyland Parijs al verschillende collega’s van de besmette medewerker hadden verplicht betaald thuis te laten, is er ook weinig kans dat nog andere collega’s met deze 3 besmette mannen in aanraking gekomen zouden zijn.

Ondanks Frankrijk steeds meer en meer bedolven geraakt door het corona virus besluit Disneyland Parijs om operationeel te blijven zolang de Franse overheid ze niet verplicht de parken tijdelijk te sluiten.

Gisteren berichte we jullie ook al dat meet en greets met face characters tijdelijk stop gezet zijn, en het prinsessen paviljoen tijdelijk zijn deuren sluit (klik hier om dat artikel na te lezen).

Intussen heeft Disneyland Parijs nog allerlei maatregelen getroffen, we overlopen ze even met jullie..

1. De single riders rijen zijn tijdelijk gesloten. Om attracties op te vullen is er een speciale rij waar mensen zonder een metgezel kunnen aanschuiven. Dit zorgt ervoor dat attracties steeds op volle capaciteit draaien en volledig benut worden.

2. Bij de airco systemen in de attracties recirculeren men niet langer de lucht. In de plaats wordt nu frisse lucht geïnjecteerd bij attracties en show voorstellingen.

3. De shows en parades in de parken blijven gewoon doorgaan. Voor de dagelijkse parade zijn er voorlopig nog geen maatregelen. Bij de shows is nu een capaciteit van maximum 1000 personen per voorstelling voorzien, bij de show Mickey and the Magican in het Walt Disney Studios is er zelfs een beperking van 900 personen momenteel.

4. In de restaurants is men momenteel bezig het vast bestek te vervangen door wegwerp bestek.

5. In het restaurant Auberge de Cendrillon zijn tijdelijk geen Disney prinsessen meer. Deze worden nu vervangen door Mickey en vrienden in een speciale outfit.

6. In alle toiletten zijn er alcoholgels beschikbaar voor het ontsmetten van de handen.

7. Meerdere keren per dag worden de gebieden in Disneyland Parijs extra onder handen genomen door desinfecterende producten.

8. Voor rolstoelen en buggy’s die je kunt huren bij Disneyland Parijs worden deze nu ook ontsmet met desinfecterende doekjes.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.