Nadat Disneyland Parijs zijn deuren moest sluiten aan het einde van de dag op 15 maart kunnen we eindelijk weer gaan aftellen naar de heropening van Disneyland Parijs. Disneyland Parijs dat sinds 1992 operationeel is, heeft voorheen in de geschiedenis nog maar slechts 2 keer zijn deuren tijdelijk moeten sluiten en dat heeft ook nooit zo lang moeten duren als nu het geval was. De eerste keer was door een tornado in 1999 en de tweede keer was in november 2015 na de aanslagen in Parijs waardoor het 4 dagen zijn deuren sloot.

Disneyland Parijs was overigens niet het enigste Disney Park Resorts dat tijdelijk gesloten werd, wereldwijd moesten ALLE 6 Disney Park Resorts hun deuren tijdelijk sluiten door de corona pandemie. Dit was overigens de eerste keer in de geschiedenis dat alle parken tegelijk dicht waren.

Maar na regen komt zonneschijn, zo leerde Disney het ons, en zo is dat ook maar weer eens. Nadat Shanghai Disneyland vorige maand zijn deuren mocht heropenen, Hong Kong Disneyland vorige week en Walt Disney World vanaf 11 juli in gefaseerde stages hun parken gaan heropenen, volgt op 15 juli ook Disneyland Parijs waardoor dit het 4de Disney Park Resort zal zijn van de 6 dat opnieuw zijn deuren gaat openen.

In dit artikel leggen we alles uit wat we alvast weten..

Wat gaat er concreet open op 15 juli?
Op 15 juli gaan beide Disney Parken, het Disneyland Park en de Walt Disney Studios, opnieuw open.
Ook het volledige gebied van Disney Village, inclusief de winkels en restaurants zijn vanaf dan weer toegankelijk. Sinds vandaag is bijvoorbeeld ook al de Gaumont Cinema opnieuw operationeel in Disney Village.
Indien je in een hotel wilt blijven overnachten heb je bij de heropening enkel keuze uit één Disney hotel, namelijk NewPort Bay Club.

En de andere hotels?
De hotels gaan in fases open, het eerst volgende hotel dat open gaat is Hotel Cheyenne dat al op 20 juli opnieuw operationeel is. Op 3 augustus volgt ook Santa Fe en op 7 september volgt het Disneyland Hotel. Hotel New York blijft dicht omdat men daar het hotel aan het verbouwen is in een Marvel thema. Over Disney’s Davy Crockett Ranch en Seqouia Lodge is momenteel nog niks bekend.

Ik heb al een ticket met een datum en/of een hotel reservatie binnenkort, moet ik nog online reserveren?
Nee, dan moet je niet opnieuw online reserveren. Deze reservaties zijn al meegerekend in het nieuwe online reservatie systeem.

Ik heb een jaarkaart of ticket met datum naar keuze, moet ik reserveren?
Ja, enkel gasten die al een hotel boeking met datum gemaakt hadden of een ticket hadden voor een bepaalde dag hoeven niet te reserveren. Vermits je een jaarkaart hebt of een ticket met datum naar keuze weet Disneyland Parijs niet wanneer je komt en daarom is een reservatie van belang om de juiste verminderde capaciteit toe te laten.

Wat met meet en greets?
Tijdens de eerste heropeningsfase verschijnen verschillende Disney, Pixar, Star Wars en Marvel Superhelden personages in de parken en bieden bezoekers fotomomenten. Er zullen nieuwe selfie spots voorzien worden om de juiste afstand te bewaren en ze zullen ook opduiken op onverwachte momenten om zo de mensen verspreid in de parken te behouden.

Wat met shows en parades?
De shows en parades worden tijdelijk stop gezet om geen drukte op elkaar te hebben. Wel een leuk weetje is dat The Lion King Show later deze zomer zal terugkeren, alsook the Jungle Book Jive op Central Plaza, al is men aan het bekijken hoe men dit kan brengen in een andere uitvoering om zeker de afstand tussen gasten te bewaren. Zo wilt men op termijn terug meer en meer entertainment kunnen aanbieden aan hun gasten. Men is ook al vol op bezig om de theaters en buitenlucht shows zo te gaan organiseren dat ook op termijn deze door kunnen gaan met de juiste afstand tussen de gasten.

Zijn restaurants weer open?
Ja, je gaat ook weer kunnen genieten van een lunch of diner in de Disney Parken en Disney Village. Wel is het verplicht om een reservatie te maken, anders is de kans groot dat je weggestuurd word om de juiste capaciteit en afstand in de restaurants te kunnen garanderen.
Het aantal zitplaatsen in restaurants wordt verminderd en dankzij een nieuw aanbod voor afhaalmaaltijden kunnen bezoekers op verschillende buitenlocaties in beide Disney Parken eten. Restaurants in buffetstijl worden aangepast in een formule van onbeperkte catering aan tafel.

Moeten we een mondmasker dragen?
Iedereen die ouder als 11 jaar is, is verplicht een mondmasker te dragen in de Disney Parken, Disney Village en de openbare ruimtes van de Disney hotels. Uitzondering geld voor in de hotelkamer, de restaurants wanneer je gaat eten of drinken en in de zwembaden.

Wat met de corona maatregelen?
Om iedereen veilig te laten genieten van de Disney Parken wordt er niet alleen tijdens opening grondig gepoetst in de parken, ook na sluitingstijd zullen beide parken grondig gepoetst worden, dit geld overigens ook voor Disney Village en de hotels.
Er zullen ook meer als 2000 handgel locaties voorzien worden zodat je ten alle tijden je handen kunt reinigen en ontsmetten. Er is ook een beperkte capaciteit in de parken, attracties en restaurants om zeker de juiste afstand van elkaar te kunnen garanderen. Contactloos betalen zal ook sterk aangeraden worden.

En in de hotels?
Het in en uitchecken zal iets anders gaan als normaal, dit op een snellere manier. Ook zullen er schermen tussen de gasten en cast members staan bij de check in en info balies. Er mag maar ook 1 gezin/groep steeds in de lift, indien er dus al mensen in de lift zitten hoor je te wachten tot je een lege lift ter beschikking hebt. Ook in de hotels zullen op de openbare plekken overal handgels aanwezig zijn.
Housekeeping zal tijdens je bezoek aan de Disney Parken je kamer niet betreden, enkel wanneer je dit vraagt omdat er bijvoorbeeld iets proper gemaakt moet worden. Na het vertrek van de vorige gasten zal de kamer grondig en uitgebreid proper gemaakt worden en ontsmet om eventuele besmettingen te voorkomen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.