Goed nieuws! Disneyland Parijs gaat eindelijk opnieuw de deuren kunnen openen nadat het op 30 oktober opnieuw de deuren moest sluiten voor een tweede keer. Door de toestand in Europa omtrent de corona crisis bleven de pretparken in Europa, waaronder Disneyland Parijs niet gespaard en diende deze tijdelijk gesloten te worden. Voor Disneyland Parijs betekend dit dat het zijn beide parken bijna 8 maanden gesloten moest houden.

 

Op 17 juni 2021 zullen beide parken, zowel het Walt Disney Studios Park als het Disneyland Park opnieuw de deuren openen. De parken zullen er overigens prachtig uitzien, tijdens de sluiting van de parken maakte Disneyland Parijs gebruik van de gelegenheid om in sneltempo op veel plaatsen tegelijk alles aan te passen, vermits er nu geen rekening gehouden moest worden met gasten in de parken, wat anders altijd het geval is. Attracties werden vernieuwd, bijna alles kreeg een nieuw laagje verf, en intussen werden ook de prachtige bloemperkjes en beplantingen in het park zeer goed bijgehouden.

We overlopen hieronder met jullie wat we allemaal aankomende periode kunnen verwachten.

Disney Village
Disney Village opent al vanaf 22 mei 2021. Het gaat hier echter om gefaseerde openingen. In het begin zullen de openingstijden ook van 12 tot 17u zijn, waarbij World of Disney en Bioscoop Gaumont onder andere weer operationeel zijn. Zo zullen deze steeds uitgebreid worden tot Disney Village ook weer volledig operationeel zal zijn. Vapiano zal bijvoorbeeld op 9 juni volgen. Vanaf 17 juni als Disneyland Parijs operationeel is, gaan de openingstijden aangepast worden van 16 tot 21u.

De Disney Hotels
De Disney hotels zullen ook gefaseerd weer open gaan. Hotel New York – The Art of Marvel opent hiermee eindelijk de deuren. Hotel New York kreeg een volledige grondige moderne make over en staat nu volledig in het teken van Marvel. Voorlopig zijn alleen voor volgende hotels de datums bekend. Voor andere is voorlopig nog geen heropening gepland, dit zal vooral afhangen van wanneer de capaciteit in de parken weer omhoog kunnen en Disneyland Parijs terug kan gaan naar de periode voor de coronapandemie startte. Het Disneyland Hotel zal sowieso dit jaar niet meer open gaan vermits dit hotel een flinke make over zal krijgen.
17 juni 2021 – Disney’s Hotel Newport Bay Club

21 juni 2021 – Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel
1 juli 2021 – Disney’s Hotel Cheynne
13 juli 2021 – Disney’s Davy Crockett Ranch

Disneyland Parijs
Er zal in het begin een capaciteit van 28.000 personen voorzien zijn. Disney werkt met een online reserveringssysteem. Klik hier om er rechtstreeks naar toe te gaan en antwoord op al je vragen te vinden voor je trip naar Disneyland Parijs!

Openingstijden
Het Disneyland Park zal geopend zijn van 9u30 tot 20u.
Vanaf 2 juli gaan de openingstijden nog verder van 9u30 naar 21u.
Voor het Walt Disney Studios park zullen de openingstijden steeds van 9u30 tot 18u zijn.

Entertainment
Parades, vuurwerk shows en binnen theater shows zullen voorlopig nog niet mogen doorgaan omdat er voldoende afstand gehouden moet worden wat moeilijk is om bij bovenstaand entertainment te doen. Disneyland Parijs gaat daarom veel happenings voorzien waarbij Disney figuren spontaan opduiken in de parken, zelfs op onvoorziene plaatsen. Ook zal het treintje in thema van de Chesire Cat uit Alice in Wonderland meerdere keren per dag met Disney figuren erop door het park rijden. Verder zullen er ook ontmoetingsplekken/kleine happenings gvinden met Star Wars legendes, Mickey en vrienden, de Marvel superhelden en ook onze vrienden uit Arendelle van Frozen zijn van de partij. En dit is nog maar het puntje van de ijsberg, er zal nog veel meer te beleven zijn!

Nieuwe attractie: Cars Road Trip
Normaal moest deze attractie al operationeel geweest zijn in 2020, maar corona bracht roet in het eten. Maar het is zover, nadat Studio Tram Tours baan moest maken om plek te maken voor de uitbreidingsplannen van een groot meer, een Frozen themaland en een Star Wars Land werd deze route ingekort en werd er een makeover gegeven met een volledig nieuw thema en nieuwe scenes die volledig in het teken van Cars staan.

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.