Zonet gaf president Macron een tv toespraak waarin hij de verstrengde maatregelen/lockdown tegen het Coronavirus al verlengd tot minstens 11 mei 2020.  In Frankrijk is het coronavirus nog zeker niet verslagen, sommige ziekenhuizen in Frankrijk liggen op dit moment zelfs helemaal vol.

Er is echter wel hoop in Frankrijk, de epidemie begint te stabiliseren en de maatregelen die getroffen worden blijken doeltreffend te zijn.

Door de lockdown te verlengen kunnen ze het Coronavirus laten dalen na de stijging die afgelopen periode had plaats gevonden en kan men vanaf 11 mei de lockdown waarschijnlijk eindelijk gaan afbouwen. Hier denkt men dan aan het onderwijs stilletjes aan weer te laten openen, en een groot deel van de mensen weer te laten gaan werken.

Terwijl deze zaken vanaf 11 mei stilletjes aan opgebouwd worden, blijven pretparken, musea, café’s en restaurant in Frankrijk nog dicht. Ook grote evenementen zijn sowieso tot minstens midden juli 2020 uitgesloten.

Vanaf 11 mei zal de situatie in Frankrijk wekelijks geëvolueerd worden, indien dit allemaal goed gaat kan het zijn dat vanaf midden juli het toerisme ook terug opgestart zal worden, denk zo aan musea, of ons geliefde Disneyland Parijs. Waarschijnlijk zal dit sowieso in het begin met extra en strenge maatregelen zijn.

Sowieso gaan hierdoor de evenementen Disneyland Paris Pride 2020 en Electroland niet door. Disneyland Parijs heeft zelf nog geen bericht gegeven of deze naar een latere datum verschoven zal worden, of het dit jaar gewoon niet door gaat.


President Macron gaf toe dat Frankrijk niet genoeg voorbereid was op het Coronavirus. Er wordt gewerkt aan een specifiek hulpplan voor sectoren als toerisme, hotels, horeca en cultuur.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.