Disney heeft een fantastisch jaar achter de rug. Momenteel speelt Frozen 2 in de bioscoop zalen, maar niet alleen deze film trekt goed gevulde zalen en lovende reacties. Ook Captain Marvel, The Avengers: End Game, Aladdin, The Lion King en Toy Story 4 droegen dit jaar hun steentje bij aan de Worldwide Box Office.

Uit rapporten komt nu naar voren dat Disney dit jaar aan de kassa meer dan $ 10 miljard wereldwijd heeft verdiend!
Volgens een recent bericht in Variety heeft Disney zijn eigen record in 2016 van $7,61 miljard verslagen. Het is een enorme prestatie, maar niet eentje waarvan we nu horen te schrikken, want Disney meldde in juli dat ze al een coole $7,67 miljard aan wereldwijde verkoop hadden verdiend.

Hoewel Frozen 2 absoluut verantwoordelijk is voor het versnellen van de ‘klim naar de $10 miljard (al meer dan $300 miljoen alleen in hun eigen land verdiend), kreeg het ook hulp van films als Avengers: Endgame (goed voor $2.798 billon), The Lion King (goed voor $1,65 miljard), Captain Marvel (goed voor $1,130 miljard), Toy Story 4 (goed voor $1,074 miljard) en Aladdin (goed voor $1,051 miljard).

En het momentum vertoont geen tekenen van vertraging. Vergeet niet dat The Rise of Skywalker (Star Wars) volgens de planning binnen twee weken zal openen, wat ook een aantal geweldige mooie projecties heeft. Experts verwachten al dat de film tijdens het openingsweekend (20 december) ergens tussen de $175 en $200 miljoen zal verdienen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.