De winnaars van de Critics Choice Super Awards zijn bekend gemaakt tijdens een speciale presentatie uitzending op The CW (The CW Television Network, of informeel The CW, is een Amerikaans televisienetwerk.). De ceremonie werd georganiseerd door schrijver, regisseur en podcaster Kevin Smith en actrice en alsook schrijfster Dani Fernandez, en eerde de meest populaire, door fans geobsedeerde genres op zowel televisie als films, waaronder Superhero/Comic Book, Science Fiction/Fantasie, Horror, Actie en Animatie.

Hulu (dat ook van Disney is) “Palm Springs” en Disney+ dat de Pixar film “Soul” op 25 december publiceerde, werden de filmwinnaars, die elk drie trofeeën verdienden. “Palm Springs” werd erkend voor Beste Science Fiction/Fantasie film, Beste Acteur in een Science Fiction/Fantasy-film (Andy Samberg) en Beste actrice in een Science Fiction/Fantasy-film (Cristin Milioti).
Pixar’s “Soul” verdiende dan weer Beste Animatiefilm, evenals Beste stemacteur in een animatiefilm (Jamie Foxx) en Beste stemactrice in een animatiefilm (Tina Fey).

In de seriecategorieën won “Star Wars: The Mandalorian” de prijs voor Beste Science Fiction/Fantasie-serie.

Natasia Demetriou van FX’s show ‘What We Do in the Shadows’ voor Beste Actrice in een Science Fiction/Fantasie-serie.

Natuurlijk zijn dit nog maar de ‘kleine’ prijzen voor Disney, de kers op de taart zullen binnenkort de Oscar uitreikingen zijn waar ook films genomineerd zullen worden die enkel op een streamingservice in première zijn gegaan, waardoor Mulan en Soul ook kans zullen maken op een Oscar.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.