Disney is momenteel bezig met het plannen om een rapunzel live action versie te ontwikkelen. Het is intussen al weer 10 jaar geleden dat deze animatie film in de bioscoop kwam.

Rapunzel was ook de animatiefilm dat ervoor zorgde dat Disney gebruik ging maken van computeranimatie ipv getekende versies zoals voorheen het geval was. Rapunzel was zo’n groot succes die ervoor gezorgd heeft dat er nog meer succesvolle computeranimaties volgde zoals Frozen en Wreck it Ralph die intussen ook al 2 succesvolle vervolgen op hun naam hebben staan.

Rapunzel is een Amerikaanse animatiefilm van Walt Disney die eind 2010 verscheen. Het was de 50ste speelfilm van Disney en een van de eerste in lange tijd die (losjes) gebaseerd was op het bestaand sprookje Raponsje (in navolging van de Prinses en de Kikker uit 2009).

Volgens The DisneyInsider zou Disney een Rapunzel film ontwikkelen die al dan niet gebaseerd is op Tangled/Rapunzel, waarbij Ashleigh Powell (ook bekend van The Nutcracker and the Four Realms) het script schrijft. Het is nog niet duidelijk of de live-action film een hervertelling is van Tangled of meer inspiratie haalt uit het originele sprookje van Brothers Grimm.

Deze live action zal net zoals voorgangers Aladdin, Dumbo, The Lion King en andere live action versies te zien zijn in de bioscoopzalen en niet enkel een Disney+ exclusive worden zoals het geval is bij Lady & De Vagebond.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.