Apptopia bracht rapporten uit van de meest gedownloade apps in 2020. Wat duidelijk opvalt is dat er dit jaar niet naast Disney+ valt te kijken. In de statistieken van gedownloade apps staat Disney+ in verschillende categorieën in de top 10.
De statistieken zijn ingedeeld volgens de Verenigde Staten alleen, maar ook apart als wereldwijd.

1. De meest gedownloade streaming app
In de Verenigde Staten wist Disney+ in de categorie als meest gedownloade streaming app te winnen van Netflix. Netflix staat hierdoor na jaren niet meer op de eerste plaats. Als we kijken op wereldwijd vlak staat deze op de 4de plaats, hier moet Disney+ namelijk Netflix, Amazon Pride en YouTube voorlaten. Het is sowieso een enorme prestatie van Disney+ om als een nog vrij jonge en nieuwe streaming service al zo hoog te scoren.

2. De meest gedownloade apps
Als we niet enkel in categorie gaan kijken maar op alle apps in het algemeen, komt Disney+ zelfs in de top 10 voor van meest gedownloade apps in de Verenigde Staten. De reden dat Disney+ wereldwijd niet in de top 10 staat kan zijn omdat Disney+ belangen nog niet in zoveel landen beschikbaar is als Netflix dat bijvoorbeeld in 190 landen beschikbaar is.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.