De games zijn minder bekend in Europa, maar in Amerika zijn de games van de reeks Disney Villainous zeker bekend. Toch zijn er ook verschillende Disney fans in Europa die dit spel ook reeds aankochten en het vast en zeker eens zijn met me dat dit een fantastisch spel is. Bordspel en puzzelmaker Ravensburger heeft nu aangekondigd dat zijn volgende expandalone-game de titel Disney Villainous: Despicable Plots zal krijgen. 

Ravensburger bevestigde dat de game drie klassieke Disney schurken zal bevatten: Gaston van Belle en het Beest, Lady Tremaine van Assepoester en The Horned King van The Black Cauldron. Despicable Plots dankt zijn naam aan een iconische regel in Beauty and the Beast wanneer Monsieur D’Arque Gaston vertelt dat zijn plan om Belle’s vader Maurice op te sluiten zodat hij met Belle kan trouwen “verachtelijk” is, en het engelse woord voor verachtelijk is Despicable. Spelers moeten de gemene doelen van anderen te slim af zijn.

Specifiek moet Gaston obstakels uit zijn rijk verwijderen om Belle te bewijzen dat hij de perfecte man is, terwijl Lady Tremaine een plan wil maken om één van haar dochters te laten trouwen met de droomprins. Ondertussen wil The Horned King de wereld veroveren door zijn rijk te vullen met Cauldron Born nadat hij The Black Cauldron in bezit heeft genomen.

Spelers worden aangemoedigd om handlangers en items van hun respectievelijke schurkenstapel te gebruiken om hen op weg te helpen. Medespelers kunnen de weg naar de overwinning van hun tegenstanders bemoeilijken door helden te spelen en de kwaadaardige plannen van spelers te verstoren.

De Disney Villainous: The Worst Takes It All-game, uitgebracht in 2018, werd geprezen om zijn spelmechanisme en won de Spel van het jaar prijs 2019 van de Toy Association. Die game bevatte Maleficent (Doornroosje), Kapitein haak (Peter Pan), Jafar (Aladdin), Ursula (The Little Mermaid), Queen of Hearts (Alice in Wonderland) en Prince John (Robin Hood).

Het vervolg, Disney Villainous: Evil Comes Prepared, voegde de schurken Scar (The Lion King), Ratigan (The Great Mouse Detective) en Yzma (The Emperor’s New Groove) toe. Het vervolg werd uiteindelijk ook finalist voor de prijs “Speelgoed van het jaar” in 2020. Een derde expandalone genaamd Disney: Villainous: Perfectly Retched voegde Cruella de Vil (101 Dalmatians), Mother Gothel (Tangled) en Pete (Steamboat Willie) toe, en Wicked to the Core voegde Dr. Facilier (The Princess and the Frog), Evil Queen toe (Sneeuwwitje en de zeven dwergen) en Hades (Hercules). De nieuwe Despicable Plots expandalone game is ontworpen en ontwikkeld door Mike Mulvihill van Ravensburger North America.

Disney Villainous: Despicable Plots is nu beschikbaar voor pre-order op Amazon en Target. De game is op 28 februari te koop bij grote retailers en lokale gamewinkels in de VS voor $ 24,99 en is geschikt voor twee tot drie spelers van 10 jaar en ouder. De limited-edition versie van het spel wordt exclusief bij Target verkocht en bevat een bronzen Gaston-spelstuk.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.