Het jaar 2021 zijn we begin deze maand vol goede moed ingegaan. Mocht je denken dat op één januari plots weer alles het oude was heb je het mis. In de filmwereld heeft men het nog steeds zwaar door de corona pandemie, maar sinds deze maand is men gestart in allerlei landen met vaccinatie campagnes, zodat we hopelijk richting de zomer in de wereld wat beterschap zien.

Op dit ogenblik is het voor de filmstudios, ook de grote zoals Disney, nog steeds niet anders als vorig jaar en loopt de filmindustrie nog steeds veel geld mis en lopen ze ook vaak achter op schema voor nieuwe releases of bij de productie.

2021 zou normaal een groot jaar voor Disney film producties moeten zijn. Langs de ene kant omdat verschillende films die normaal vorig jaar een release zouden krijgen naar dit jaar verschoven zijn, en daarnaast stonden er ook al grote titels in de wacht voor het jaar 2021. Disney wilt deze uiteraard net volgens oude gewoonte eerst naar het grote doek in de bioscoopzalen brengen waar Disney nog steeds het meeste geld uithaalt, maar voorlopig lijkt dit nog niet te lukken omdat er wereldwijd lockdowns zijn, lage opkomsten of zelfs gesloten bioscopen. Gelukkig heeft Disney nog wel zijn eigen streamingservice Disney+. Zo werd bijvoorbeeld op 25 december gratis voor alle abonnees van Disney+ de Pixar film ‘Soul’ in première gezet. Het kan dus best zijn dat Disney voor bepaalde titels dit pad zal volgen.

Er is nog steeds geen informatie die erop zou kunnen wijzen dat er meer plannen zijn om vertraagde films op Disney+ te streamen in plaats van ze in de bioscoop uit te brengen. De Bob’s Burgers film werd bijzonder hard geraakt door dit nieuws, aangezien showrunner Loren Bouchard sterk heeft aangedrongen op een bioscoop release voor de familie Belcher en de animatiefilm nu geen mogelijke datums voor zijn première heeft.

Wat de rest van de films betreft, wordt The King’s Man nu verplaatst van 12 maart naar 20 augustus.. Andere spraakmakende films zoals Black Widow of Raya and the Last Dragon werden niet aangekondigd voor een verplaatsing van datum.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.