<< Terug

De game modus in Disney Speedstorm zijn de opties om de vaardigheden en vindingrijkheid van spelers in verschillende omgevingen te testen. Elk van de game modus heeft een ander doel en biedt een breed scala aan unieke beloningen voor het voltooien van specifieke missies. De game biedt zowel singleplayer- als multiplayer-gamemodussen aan, zodat elke speler de meest plezierige ervaring kan ontdekken.

Season Tour

Season Tour, is de tweede gamemodus die wordt ontgrendeld. Deze gamemodus heeft verschillende seizoenen en een timer om aan te geven hoe lang het huidige seizoen nog gaat duren. De Season Tour lijkt erg op het Starter Circuit, het heeft een aantal hoofdstukken met doelen om te voltooien en beloningen om te ontvangen. Deze gamemodus concentreert zich echter op één collectie (bijvoorbeeld de figuren van Frozen), en vanaf hoofdstuk 2 hebben veel races het uitgelichte personage nodig. Veel races zijn gericht op het bereiken van top-3, top-2 en winnen, maar er zijn ook andere diverse taken. Deze gamemodus introduceert ook Mystery Boxes met 2 pogingen tegelijk en dus meer beloningen.


Starter Circuit

Starter Circuit is de eerste spelmodus die spelers tegenkomen. Het is een tutorial om de spelmechanica in een langzaam tempo te oefenen met handige tips onderweg. Door de hoofdstukken te voltooien, worden andere delen van het spel ontgrendeld: gamemodussen, menu’s en winkelen.

Elk personage moet verschillende uitdagingen voltooien en racedoelen bereiken die van race tot race verschillen (tegenstanders vertragen, handmatige boost gebruiken, driften, de race winnen, enz.). Als je een paar uitdagingen voltooit, krijg je een beloning uit de beloningsbox: Racer Shards, Crew Shards en upgradematerialen. Alle uitgelichte personages krijgen de kans om verschillende kaarten uit te proberen, en in elk hoofdstuk verschijnen extra instellingen: Boss Challenge of Single Skill Challenge.


Tournament

Tournament of te wel toernooien zijn een extra spelmodus om Racer en Crew Member Shards, avatars, motto’s en extra’s te verkrijgen voor personages uit eerdere collecties die de speler heeft ontgrendeld. Dankzij de toernooien kun je zo nog extra beloningen vrij spelen mocht je een eerder seizoen gemist hebben of destijds niet sterk genoeg geweest zijn om zaken vrij te spelen. Er zijn max 4 gratis toernooitickets ter beschikking, per uur krijg je er elke keer weer eentje bij met steeds max 4 ter beschikking. Indien je deze in een uur hebt opgebruikt zul je dus moeten wachten tot je er weer gratis eentje ontvangt na een uur of je kunt de Vault Pass kopen om onbeperkte try’s te ontgrendelen. Voor 1 Cup (4 races) heb je 1 toernooiticket nodig.

Elk toernooi bestaat uit 4 races, elke race levert een bepaald aantal punten op, afhankelijk van de plaats die de speler aan het einde inneemt. Na 4 races worden alle punten bij elkaar opgeteld en als de speler als eerste scoort en dus de winnaar is van de 4 verschillende races, wint hij de beker en krijgt hij een bepaald aantal VP (Vault Points) die meetellen voor de Vault Pass, die zowel gratis als premium beloningen heeft.

Plaats 1 ontvangt 12 punten, plaats 2 krijgt 10 punten; plaats 3 krijgt 8 punten; plaats 4 krijgt 6 punten; plaats 5 krijgt 4 punten; plaats 6 krijgt 2 punten; plaats 7 krijgt 1 punt; en ten slotte plaats 8 krijgt 0 punten;
Bij de 4e race kan de speler maximaal 48 punten verdienen.

Er zijn 3 bekers te winnen voor elk van de personages:


Ranked Multiplayer

Ranked Multiplayer is een competitieve gamemodus om tegen andere echte spelers te racen om de Racers te rangschikken en de klassementen te beklimmen, waarbij je exclusieve extraatjes verdient. Er zijn geen selecteerbare beperkingen van niveaus, niveaus of racers en er is geen optie om een kaart te kiezen. Elke race geeft Score Points om de MPR (MultiPlayer Rank) te verhogen. Elke nieuwe rang geeft MP-munten die in de winkel kunnen worden uitgegeven om race auto’s te upgraden.

Spelers kunnen in deze modus solo strijden en online met ‘vreemde’ andere spelers spelen of een groep van 2 of 3 spelers maken en strijden om de top 3 podiumplaatsen.

De Ranked Multiplayer gamemodus is trouwens een goede modus om je racers sterker te maken vermits je upgrades kunt vrijspelen en ook accessoires voor je racewagen.


Limited Events

De Limited Events-modus is een reeks zijmissies die dagelijks of wekelijks veranderen. Spelers kunnen seizoensgebonden en tijdelijke evenementen voltooien om seizoensmunten, tokens of gewone materialen te krijgen. Tijdelijke evenementen bieden ook upgradematerialen die nodig zijn voor specifieke collecties om racers te upgraden.


Regulated Multiplayer

Regulated Multiplayer is een competitieve multiplayer-modus die zich uitsluitend richt op vaardigheden zonder Racer-upgrades. Het is een gelijk speelveld waar alleen het rijden telt:
– Alle racers zijn ingesteld op exact hetzelfde upgradeniveau.
– Alle racers zijn ingesteld op exact hetzelfde sterrenniveau.
– Bemanningsleden zijn niet actief.


Private Track

Private Track is een multiplayer-modus. Hier maken spelers een groep aan, selecteren alle gewenste parameters uit het menu en sturen vervolgens een cross-play-code naar andere spelers buiten het spel. Het systeem van directe uitnodigingen is niet geïmplementeerd.

Deze modus heeft geen invloed op het multiplayer-niveau, geeft geen MultiPlayer Coins of andere beloningen. Het is puur ontworpen voor het plezier van de spelers die tegen specifieke mensen willen racen in plaats van willekeurig gekozen mensen uit de algemene pool. Je kunt dus op deze manieren met je vrienden vanop afstand gamen.

Om deel te nemen aan een party is alleen een code nodig.


Local Freeplay

Local Freeplay is de enige split-screen modus in Disney Speedstorm. Het stelt spelers in staat om in een lokale omgeving (bijvoorbeeld in de woonkamer) te racen tegen elkaar zonder verbonden te zijn met internet. Er is een mogelijkheid om met vrienden te spelen met behulp van één spelaccount en een paar controllers/toetsenborden die op het apparaat zijn aangesloten om de personages te besturen; en er is ook een mogelijkheid om zowel solo als in teamverband tegen AI te spelen.

Het aantal AI kan voor de race worden ingesteld, maar volgens de regel dat er maximaal 8 spelers kunnen zijn. Als er 1 menselijke speler is, kunnen er 1 tot 7 AI tegen hen strijden. Als er 2 menselijke spelers zijn, kunnen er 1 tot 6 AI-spelers zijn, enzovoort.

Via PC, X-Box Serie X/S en Playstation 5 kun je tot 4 personen één scherm delen, voor Playstation 4, Xbox One en Nintendo Switch kunnen slechts 2 personen één scherm delen.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.