Vandaag komt Disney met het nieuws naar buiten dat het één van zijn animatiestudios gaat sluiten. Naast de welbekende Disney animatie studios en de Pixar studios, had Disney er sinds de overname van Fox ook de Blue Sky Studios bij. De Blue Sky Studios zijn voornamelijk bekend van de Ice Age films, maar ook films als Spies in Disguise, Ferdinand, The Peanuts Movie, Rio 2, Rio en Epic zijn allemaal afkomstig van deze studio. In het bijna 34 jarige bestaan wist deze studio 13 films te produceren.

De toekomstige film Nimona die normaal door de Blue Sky Studios uitgebracht zou worden zal hierdoor ook niet verder afgewerkt worden en zal ook geen release krijgen. De plannen voor deze film zijn dus geannuleerd. 

Blue Sky Studios kent momenteel 450 medewerkers, er wordt door Disney bekeken dat deze mensen open posities gaan kunnen vervullen onder het dak van Disney. 

Het nieuws van de sluiting komt er volgens bronnen wegens de corona pandemie. Het was een behoorlijk financieel moeilijk jaar voor Disney, vermits films uitgesteld werden, bioscoopzalen gesloten waren, maar vooral de Disney Parken die voor lange tijd gesloten werden of zelfs op dit moment nog gesloten zijn. Het is voor Disney dus financieel niet gezond om drie animatiestudios te onderhouden, waardoor beslist is Blue Sky Studios te sluiten en vol op verder te gaan met de Disney Animatie studios en de Pixar studios.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.