Inleiding
In 1999 werd de FastPass in het leven geroepen in Disneyland Parijs. Als bezoeker aan het Disneyland Park en later het Walt Disney Studios Park in Disneyland Parijs kon je bij bepaalde attracties (meestal de populairste in het park) een FastPass ticket gaan halen aan de automaten die daar gevestigd waren. Deze gaf je dan een tijdstip met een tijdslot van een halfuur wanneer je terug verwacht word aan deze attractie en dan via een snellere rij de attractie kunt betreden. Intussen kon je zo bijvoorbeeld rustig door het park wandelen, een andere attractie doen met korte wachtrij of genieten van een show of parade. Regel was wel dat je pas een volgende fastpass ergens kon gaan halen als je andere tijdslot voorbij was. In 2021 werd besloten dit gratis FastPass systeem stop te zetten en dit in te ruilen voor de betalende Disney Premier Access. Hier kwamen zowel veel voorstanders als tegenstanders voor deze keuze. Het nadeel is dat als je nu de gewone rij wilt skippen zal moeten betalen, het voordeel is dan weer dat de capaciteit van de normale wachtrij aanzienlijk korter en sneller gaat doordat er nu veel minder ‘voorgestoken’ word via de FastPass rij.

Wat is Disney Premier Access?
Met deze digitale optie kunnen bezoekers genieten van snelle toegang tot belangrijke attracties.
Vanaf elke plek in de Disney Parken kunnen gasten een tijdslot boeken, met introductieprijzen vanaf €8 per persoon per attractie afhankelijk van de attractie en datum van gebruik. Het Disney Premier Access-systeem is beschikbaar via de officiële Disneyland Paris-app. Eenmaal in de parken kunnen gasten hun toegangskaarten koppelen aan hun account in de Disneyland Paris-app, vervolgens de Disney Premier Access-service gebruiken en een toegewezen tijdslot boeken voor beschikbare attracties, zonder naar elke attractie te hoeven gaan om een tijdslot te krijgen.

Gasten komen aan bij de geselecteerde attractie(s) tijdens hun toegewezen tijdslot(en) en presenteren hun Disney Premier Access QR-code weergegeven op de mobiele app aan een Cast Member bij de attractie, die hen naar de attractie zal leiden. Bezoekers zonder smartphone kunnen hun Disney Premier Access ook kopen op speciale locaties in de parken.

Wat is het verschil tussen Disney Premier Access Ultimate en Disney Premier Access One?
De Disney Premiere Access Ultimate bied wat meer aan dat de Disney Premier Access One. Zo heb je bij eerst genoemde bijvoorbeeld geen tijdsloten waarbij je wel afhankelijk bent met de Disney Premier Access One.
Daarnaast kun je de Disney Premier Access Ultimate al op voorhand kopen terwijl de Disney Premiere Access One enkel op de dag zelf te koop is.

Hoe werkt Disney Premier Access Ultimate?
Bij elke beschikbare Disney Premier Access attractie maak je eenmaal gebruik van de snelle rij om optimaal te genieten van je dag. Bovendien heb je geen vaste tijdslots, je stapt in wanneer je wilt.

1. Koop via de app of voeg toe aan een (bestaande) verblijfsboeking (hotel + tickets) op de website van Disneyland Parijs of telefonisch bij de vakantie-experts van Disneyland Parijs.
2. Log in of maak een account in de app om je QR code te bekijken.
3. Scan tijdens je bezoek je QR-code bij de speciale snelle ingang van de attractie
4. Ga sneller de attractie in en geniet van je rit!

Hoe werkt Disney Premier Access One?
Wil je zo snel mogelijk genieten van een attractie? Met Disney Premier Access One krijg je een tijdslot waarin je de normale wachtrij bij één van Disneyland Parijs meest populaire attracties één keer kunt overslaan.

1. Log in of maak een account in de officiële Disneyland Paris app
2. Koppel je ticket, pas of verblijf (hotel + tickets) aan je account
3. Kies in de Disney Parken de gewenste attractie, betaal en ontvang je tijd en QR code
4. Scan je QR-code en neem de snelle ingang.

Bij welke attracties kan ik gebruik maken van Disney Premier Access?

 • Autopia (Discoveryland, Disneyland Park)
 • Avengers Assemble: Flight Force (Avengers Campus, Walt Disney Studios Park)
 • Big Thunder Mountain (Frontierland, Disneyland Park)
 • Buzz Lightyear Laser Blast (Discoveryland, Disneyland Park)
 • Cars Road Trip (Worlds of Pixar, Walt Disney Studios Park)
 • Crush’s Coaster (Worlds of Pixar, Walt Disney Studios Park)
 • Star Wars Hyperspace Mountain (Discoveryland, Disneyland Park)
 • Indiana Jones and the Temple of Peril (Adventureland, Disneyland Park)
 • It’s A Small World (Fantasyland, Disneyland Park)
 • Orbitron (Discoveryland, Disneyland Park)
 • Peter Pan’s Flight (Fantasyland, Disneyland Park)
 • Phantom Manor (Frontierland, Disneyland Park)
 • Ratatouille: The Adventure (Worlds of Pixar, Walt Disney Studios Park)
 • Spider-Man W.E.B. Adventure (Avengers Campus, Walt Disney Studios Park)
 • Star Tours: The Adventure Continue (Discoveryland, Disneyland Park)
 • The Twilight Zone Tower of Terror (Production Courtyard, Walt Disney Studios Park)


Het gebruik van de Disney Premier Access Pass

Elke Disney Premier Access is gekoppeld aan een specifiek park ticket en kan alleen worden gebruikt door die tickethouder. Het kan niet worden overgedragen aan een andere gast. Je mag maximaal 3 Disney Premier Access kopen voor elke attractie per gast per dag, en tot 12 Disney Premier Access voor één attractie en één tijdslot per keer, afhankelijk van beschikbaarheid. Er is een beperkt aantal Disney Premier Access beschikbaar voor elk tijdslot. Een Disney Premier Access is alleen geldig voor eenmalig gebruik voor een gekozen attractie op een bepaald tijdslot en op de aankoopdatum. Kinderen onder de drie jaar hebben geen Disney Premier Access nodig om deel te nemen aan de speciale lijn. Ze moeten echter worden vergezeld door een volwassene die Disney Premier Access heeft. Je kunt Disney Premier Access slechts voor één attractie tegelijk kopen. Om voor een andere attractie te kopen, start je gewoon een nieuwe aankoop en selecteer je de attractie die je wilt gebruiken om te zien of er tijdvakken beschikbaar zijn.

Hoeveel kost de Disney Premier Access Pass?
Vanaf elke plek in de Disney Parken kunnen gasten een tijdslot boeken, met introductieprijzen vanaf € 8 per persoon per attractie afhankelijk van de attractie en datum van gebruik. De prijzen schommelen tussen de 8 en 15 euro per persoon, per attractie. Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.