Inleiding
In 1999 werd de FastPass in het leven geroepen in Disneyland Parijs. Als bezoeker aan het Disneyland Park en later het Walt Disney Studios Park in Disneyland Parijs kon je bij bepaalde attracties (meestal de populairste in het park) een FastPass ticket gaan halen aan de automaten die daar gevestigd waren. Deze gaf je dan een tijdstip met een tijdslot van een halfuur wanneer je terug verwacht word aan deze attractie en dan via een snellere rij de attractie kunt betreden. Intussen kon je zo bijvoorbeeld rustig door het park wandelen, een andere attractie doen met korte wachtrij of genieten van een show of parade. Regel was wel dat je pas een volgende fastpass ergens kon gaan halen als je andere tijdslot voorbij was. In 2021 werd besloten dit gratis FastPass systeem stop te zetten en dit in te ruilen voor de betalende Disney Premier Access. Hier kwamen zowel veel voorstanders als tegenstanders voor deze keuze. Het nadeel is dat als je nu de gewone rij wilt skippen zal moeten betalen, het voordeel is dan weer dat de capaciteit van de normale wachtrij aanzienlijk korter en sneller gaat doordat er nu veel minder ‘voorgestoken’ word via de FastPass rij.

Wat is Disney Premier Access?
Met deze digitale optie kunnen bezoekers genieten van snelle toegang tot belangrijke attracties.
Vanaf elke plek in de Disney Parken kunnen gasten een tijdslot boeken, met introductieprijzen vanaf €8 per persoon per attractie afhankelijk van de attractie en datum van gebruik. Het Disney Premier Access-systeem is beschikbaar via de officiële Disneyland Paris-app. Eenmaal in de parken kunnen gasten hun toegangskaarten koppelen aan hun account in de Disneyland Paris-app, vervolgens de Disney Premier Access-service gebruiken en een toegewezen tijdslot boeken voor beschikbare attracties, zonder naar elke attractie te hoeven gaan om een tijdslot te krijgen.

Gasten komen aan bij de geselecteerde attractie(s) tijdens hun toegewezen tijdslot(en) en presenteren hun Disney Premier Access QR-code weergegeven op de mobiele app aan een Cast Member bij de attractie, die hen naar de attractie zal leiden. Bezoekers zonder smartphone kunnen hun Disney Premier Access ook kopen op speciale locaties in de parken.

Bij welke attracties kan ik gebruik maken van Disney Premier Access?

  • Autopia (Discoveryland, Disneyland Park)
  • Big Thunder Mountain (Frontierland, Disneyland Park)
  • Buzz Lightyear Laser Blast (Discoveryland, Disneyland Park)
  • Hyperspace Mountain (Discoveryland, Disneyland Park)
  • Peter Pan’s Flight (Fantasyland, Disneyland Park)
  • Ratatouille: Remy’s Totally Crazy Adventure (Toon Studio, Walt Disney Studios Park)
  • Star Tours: The Adventure Continues (Discoveryland, Disneyland Park)
  • The Twilight Zone Tower of Terror (Production Courtyard, Walt Disney Studios Park)


Het gebruik van de Disney Premier Access Pass

Elke Disney Premier Access is gekoppeld aan een specifiek park ticket en kan alleen worden gebruikt door die tickethouder. Het kan niet worden overgedragen aan een andere gast. Je mag maximaal 3 Disney Premier Access kopen voor elke attractie per gast per dag, en tot 12 Disney Premier Access voor één attractie en één tijdslot per keer, afhankelijk van beschikbaarheid. Er is een beperkt aantal Disney Premier Access beschikbaar voor elk tijdslot. Een Disney Premier Access is alleen geldig voor eenmalig gebruik voor een gekozen attractie op een bepaald tijdslot en op de aankoopdatum. Kinderen onder de drie jaar hebben geen Disney Premier Access nodig om deel te nemen aan de speciale lijn. Ze moeten echter worden vergezeld door een volwassene die Disney Premier Access heeft. Je kunt Disney Premier Access slechts voor één attractie tegelijk kopen. Om voor een andere attractie te kopen, start je gewoon een nieuwe aankoop en selecteer je de attractie die je wilt gebruiken om te zien of er tijdvakken beschikbaar zijn.

Hoeveel kost de Disney Premier Access Pass?
Vanaf elke plek in de Disney Parken kunnen gasten een tijdslot boeken, met introductieprijzen vanaf € 8 per persoon per attractie afhankelijk van de attractie en datum van gebruik. De prijzen schommelen tussen de 8 en 15 euro per persoon, per attractie. 

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.