Disney Plus krijgt naar verluidt een nieuwe Belle en het Beest prequelserie op basis van de live actie versie uit 2017, waarin Luke Evans en Josh Gad de rol speelde van Gaston en LeFou.

Deze serie zou uit zes afleveringen bestaan en speelt zich af in de periode voor de tijdspanne van de live action Belle en het Beest. Iconische componist Alan Menken is naar verluid in gesprek met The Walt Disney Company om voor deze serie liedjes ter componeren. Alan Menken maakte bijvoorbeeld ook de muziek voor de animatie film Belle en het Beest uit 1991 maar ook de live action versie uit 2017.

Aan het hoofd van de serie staan ​​Edward Kitsis en Adam Horowitz, die eerder Once Upon A Time hebben gemaakt, een moderne soap remix van Disney’s klassieke personages die zeven seizoenen lang op televisiezender ABC speelden.

Volgens The Hollywood Reporter zullen alleen Gad en Evans voorlopig terugkeren, hoewel er blijkbaar een mogelijkheid is dat andere personages zoals Emma Watsons (Belle) of Dan Stevens (Het beest) gastoptredens zouden kunnen maken.

De live-actie film van Belle en het Beest probeerde al de personages van Gaston en LeFou uit te breiden en voegde een achtergrondverhaal toe waarin de twee samen in het Franse leger vochten, met de implicatie dat Gaston mogelijk een vorm van PTSS heeft. Wat nog belangrijker is, was dat de remake van de live-actie kritiek kreeg omdat ze een versie van LeFou beloofde en vervolgens grotendeels niet leverde ‘die ‘expliciet homo’ was. Of de prequel-serie het beter zal doen bij deze weergave is nog onduidelijk.

Dat Disney zijn live-remake verder wil uitbreiden, is niet echt een verrassing. Ondanks matige recensies, bracht de film in 2017 meer dan $1,2 miljard op aan de kassa, waardoor het de tweede meest lucratieve film is die dat jaar werd uitgebracht (net achter Star Wars: The Last Jedi). Disney ontwikkelt naar verluidt ook een Aladdin-spin-off voor zijn streaming-service (Klik hier om daarover meer te lezen)

Beide spin-offs sluiten perfect aan bij Disney’s huidige plannen voor Disney Plus, namelijk om het te verzadigen met originele inhoud die sterk aansluit bij zijn ongelooflijk lucratieve films en bestaande eigenschappen. We hebben de eerste resultaten hiervan al gezien met The Mandalorian van Star Wars, de Toy Story-gebaseerde Forky stelt ​​een vraag en de overvloed aan Marvel-universums laat zien dat de dienst in de nabije toekomst zal beginnen.

Of het nu Star Wars, Pixar, Marvel of de live-action remakes zijn, het doel is om een ​​constante feed van content voor kijkers te hebben. Ben je net klaar met het kijken naar de nieuwste Marvel-film? Waarom niet doorgaan met dat avontuur met een tv-programma? Heb je genoten van Josh Gad die ‘Gaston’ zong in Beauty and the Beast? Klik hier voor nog meer te bekijken. Het is een beweging die we ook zagen bij andere streamingdiensten zoals Netflix die films of series aanbevelen volgens jouw kijkgeschiedenis.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.