Disney heeft de kleding en stijlcode voor de castmembers in de Disney Parken aangepast. Het blijft echter niet alleen daarbij, ook zullen er kostuums voor rolstoelgebruikers voorzien worden, er worden LGBTQ Mickey-oren voorzien en men vernieuwd oudere attracties in de parken om meer diversiteit te bieden.

Met het nieuwe initiatief stelt Disney zijn castmembers in staat om te pronken met tatoeages en zichzelf te stylen in kostuums die genderinclusief zijn. Dit bericht kwam vandaag naar buiten door Josh D’Amaro, de voorzitter van de Disney Themaparken. Door de kleding en stijl code bij te werken stelt het in staat zowel castmembers en gasten zich nog meer welkom te laten voelen in de Disney Parken.

“Vooruitkijkend, geloven we dat onze castmembers, die centraal staat in de magie die leeft in al onze ervaringen, het beste van Disney’s legendarische gastenservice kan bieden wanneer ze meer opties hebben voor persoonlijke expressie – een rijker, persoonlijker en boeiender resultaat. ” Schreef D’Amaro vandaag in een blogpost op de website van Disney.

Een mooi voorbeeld is dat bijvoorbeeld een nieuwe Disney Castmember al snel te leren krijgt wat de ‘vier sleutels’ zijn om de gasten een ongelofelijke ervaring en het gevoel van de magie in de Disney Parken te geven. De vier sleutels staan voor veiligheid, beleefdheid, show en efficiëntie. Bijvoorbeeld een jongetje laat juist op het voetpad van Main Street zijn emmertje popcorn vallen. In een stad zou dit pech zijn met een flinke huilbui als gevolg en troep dat blijft liggen op straat. In Disneyland is dit anders. Een castmember zal al snel zorgen voor een nieuwe emmertje met popcorn te geven aan het jongetje en een andere castmember komt al langs om alles op te kuisen. Op deze manier creëren castmembers een fantastisch gevoel bij de gasten en is het een onderdeel van de magie die je ervaart in de Disney Parken. Het toont nog maar eens hoe dankbaar we de castmembers en de Disney themaparken mogen zijn om ons elke keer een zorgeloze dag vol magie te laten beleven.

Sinds afgelopen herfst, na 65 jaar om precies te zijn, voegde Disney er nog een vijfde sleutel aan toe, namelijk opname.
“We willen dat onze gasten hun eigen achtergronden en tradities terugzien in de verhalen, ervaringen en producten die ze tegenkomen in hun interacties met Disney”, aldus D’Amaro. “En we willen dat onze castmembers – en toekomstige castmembers – het gevoel hebben erbij te horen op het werk.”

Dit betekent het aanbieden van meer inclusieve producten, zoals kostuums voor rolstoelgebruikers en LGBTQ Mickey-oren, en het vernieuwen van attracties in de parken om meer diversiteit te laten zien.

In de Amerikaanse themaparken is men zo begonnen met bestaande attracties die als aanstootgevend worden gezien in deze tijd te voorzien van een aanpassing of zelfs volledige make over. De beide Jungle cruise attracties in zowel het Disneyland Resort in Californië als Walt Disney World in Florida krijgen enkele aanpassingen en een gloednieuwe verhaallijn. Splash Mountain dat nu in het teken staat van de film “Song of the South”, een Disney animatiefilm die Disney liever wilt vergeten en bijvoorbeeld ook nergens meer te koop is op DVD, Blu Ray en ook niet op streamingservice Disney+ krijgt een volledige make over en zal volledig aangepast worden volgens de film ‘Prinses en de Kikker’. Ook voor Peter Pan is men al aan het bekijken hoe de indianen scene te kunnen aanpassen. In Disneyland Parijs is er voorlopig nog nergens sprake van een make over  vermits deze attracties vaak recenter zijn als de Amerikaanse Parken.

Een ander belangrijk onderdeel van die strategie is dat castmembers hun persoonlijkheid beter kunnen uiten tijdens het werken in de parken. Disney heeft altijd een strikt beleid gehad voor de manier waarop zijn parkmedewerkers zich in het openbaar moeten kleden en presenteren. Dit omvatte genderspecifieke regels voor hoe mannen en vrouwen hun haar kunnen dragen en gezichtshaar kunnen stylen, evenals het beperken van de soorten sieraden die mogen worden gedragen en vereisen dat tatoeages te allen tijde bedekt blijven.

Nu zullen er geen gesegmenteerde regels meer zijn voor mannelijke en vrouwelijke werknemers. D’Amaro legde uit dat alle castmembers dezelfde richtlijnen zullen volgen, die gender-inclusieve kapsels, sieraden en nagelstijlen bevatten. Castmembers moeten zich nog steeds houden aan enkele van de vorige regels, zoals het natuurlijke haarkleuren houden en ervoor zorgen dat hun naamplaatje nooit wordt bedekt.

 

“De wereld verandert, en wij zullen ermee veranderen”, zei hij.

Ook kostuums zullen meer genderinclusief zijn. Castmembers hoeven niet langer te kiezen tussen een mannelijke en een vrouwelijke look op basis van het deel van het park waarin ze werken. Ze hebben nu een breder scala aan kostuumopties. Het zal meer in overeenstemming zijn met hoe castlmembers in het Star Wars: Galaxy’s Edge-land in staat zijn om verschillende kledingstukken te mixen en matchen om hun eigen persoonlijke look te creëren.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.