Om de grote baas te zijn over de Disney Themaparken is een ware grote en verantwoordelijke job. De Disney Themaparken zorgen mee voor veel inkomsten bij The Walt Disney Company en horen ook wereldwijd tot de best bezochte themaparken door bezoekers. Daarnaast is er dan nog eens een cruciaal jaar voorbij gegaan waarin de corona crisis flink woekerde. Sinds vorige maand zijn eindelijk na meer als anderhalf jaar uiteindelijk alle zes Disney Themaparken wereldwijd weer open die vaak om en om moesten sluiten vanwege hoge corona pandemie cijfers.

Josh D’Amaro, werd vorig jaar in mei 2020 aangesteld voor deze functie. Dit midden in de corona crisis en op dat moment waren ook alle Disney Themaparken wereldwijd gesloten door de pandemie. Hij nam deze rol over van Bob Chapek die toen recent de nieuwe CEO van The Walt Disney Company geworden was en momenteel ook nog steeds is.

Ondanks zijn nieuwe aanstelling en de sluiting van de parken bleef Josh niet stilstaan en ging direct aan de slag om als een goede huisvader de Disney themaparken te beheren. Zijn eerste opdrachten die hij uitvoerde en aanpakte zijn direct ook geschiedenis waardig voor de Disney Themaparken die voornamelijk op Cast Members wereldwijd een invloed hadden, maar ook op enkele attracties in de Amerikaanse Disney Themaparken.

Josh D’Amaro zorgde ervoor dat sinds kort zichzelf vrijer kunnen uiten terwijl ze aan de slag zijn in de Disney Themaparken. Normaal heeft Disney altijd een zeer strenge dresscode en uiterlijk voor de Cast Members van de Disney Parken, maar deze werden nu versoepeld. Zo kregen Cast Members de mogelijkheid om zichtbare tatoeages te hebben, meer sieraden te dragen en meer genderinclusieve kapsels en uniformen te hebben. Het was sowieso een opmerkelijke zet, omdat deze regels al van toepassing waren sinds Walt Disney zelf het eerste Disney Themapark oprichtte.

Josh D’Amaro zei hierop dan ook het volgende: 
“Ik zal hulde brengen aan onze oprichter Walt Disney, aan onze nalatenschap, maar ik zal ons tegelijkertijd ook pushen om vandaag relevant te zijn”, zegt hij. “Het is zo krachtig om een ​​inclusiesleutel toe te voegen.”

Naast deze aanpassing is Josh D’Amaro ook gaan kijken naar attracties hoe deze in deze tijden staan. Tegenwoordig komt er wereldwijd veel naar boven dat cultureel tegen mensen hun borst kan stoten en eigenlijk niet altijd zo oké is, wat in die tijd wel normaal was. Zo word bijvoorbeeld de attractie Jungle Cruise aangepast welke een enorme revisie krijgt waarin een nieuw verhaal en nieuwe aangepaste scenes te zien zullen zijn.

Het blijft verder niet alleen bij deze attractie. Bij Splash Mountain gaat men zelfs nog een stap verder en krijgt de attractie een volledige make over en een nieuwe verhaal. Nu was deze attractie gebaseerd op de controversiële film ‘Song of the South’, welke Disney zelf al een tijdje bant door deze niet meer uit te geven via bijvoorbeeld DVD’s en Blu-Rays, maar ook op Disney+ heeft men deze film niet ter beschikking. Splash Mountain krijgt daarom een volledige make over naar één van recentere animatiefilm, namelijk Princess and the Frog (De Prinses en de Kikker).

Voor sommige gasten komen deze aanpassingen best als een verassing, maar vergeet niet wat Walt Disney zelf ooit zei:
“Disneyland zal nooit worden voltooid. Het zal blijven groeien zolang er nog verbeeldingskracht in de wereld is.”

Tot slot gaf Josh D’Amaro dit nog mee over de toekomst van de Disney Themaparken:
“We zullen niet alleen blijven kijken naar de ervaringen die we vandaag hebben, ze bijwerken en relevant en passend maken, maar terwijl we bouwen, zullen we ook beginnen na te denken over alle geweldige verhalen die we over de hele wereld te vertellen hebben. en ze tot leven te brengen op een manier dat iedereen zichzelf weer kan zien.”

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.