UPDATE: Het gaat enkel om de Amerikaanse Disney Parken, Disneyland Californië en Walt Disney World in Flordia.

Het zat er aan te komen, en helaas werd het ook uiteindelijk werkelijkheid. Disney ontslaat zo’n 28000 medewerkers uit zijn Disney Parken door de corona crisis. Wereldwijd draaien de Disney Parken verlies vanwege de beperkingen die opgelegd zijn waaronder maar een bepaalde capaciteit personen de parken mogen betreden, en zelfs die word vaak niet eens behaald vanwege reisadvies vaak word afgekeurd.

Ondanks de Disney Parken open zijn in Tokio, Shanghai, Parijs, Hong Kong en Florida, is Disneyland in Californië nog steeds gesloten en dit al sinds maart. De gouverneur blijft daar nog steeds weigeren dat Disneyland opnieuw zijn deuren mag openen.

De meeste ontslagen zullen dus voornamelijk ook vallen in Californië, waardoor het in de andere Disney Parken een veel kleinere impact zal hebben. Alleen al in de Amerikaanse Parken werkte er voor de corona crisis maar liefst 100.000 Cast Members.

Ontslagen medewerkers krijgen nog een salaris mee voor 90 dagen en zullen vooral mensen zijn die part time werken en enkele managers.
Disney hoopt op termijn als de Disney Parken wereldwijd weer terug naar normaal gaan weer mensen te kunnen aanwerven.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.