The Black Cauldron is de nieuwste Disney film die zal worden toegevoegd aan de lijst met live action remakes die in ontwikkeling zijn in de studio’s. Andere recent aangekondigde live action remakes die al aangekondigd zijn, zijn onder andere Robin Hood, Bambi, Tangled, Lilo & Stitch, Atlantis: The Lost Empire en Treasure Planet.

De film bevindt zich momenteel nog maar in de allereerste ontwikkelingsstadia, daarom is er geen creatief team of castingnieuws te melden. Het is ook niet bekend of dit een bioscoop release zal krijgen, of dat deze film enkel voor Disney+ abonnees zal zijn, net zoals bijvoorbeeld eerder de Live action versie van Lady en de Vagebond.
Het nieuws is uitgelekt door insider Daniel Richtman en er is geen officiële aankondiging van Disney over het project.

The Black Cauldron is de originele naam van deze Disney film. In het Nederlands kennen we deze film beter als Taran en de toverketel. Deze 80 minuten durende animatiefilm van Disney is minder bekend bij de mensen. De film had een budget van $44.000.000 maar bracht slechts $21.288.692 op.

Hier is Disney’s beschrijving van de animatiefilm uit 1985:

“Taran is een jonge varkenshoeder in het fictieve land Prydain, die bij de druïde Dalban inwoont. Hij droomt ervan om ooit een held of ridder te worden, maar voorlopig zit er weinig meer voor hem in dan varkenshoeden. Hij moet echter passen op het wel heel bijzondere varken Hen-Wen, dat helderziend is. De gevreesde Gehoornde Koning, die erop uit is om de macht in Prydain te grijpen, is naar het varken op zoek om via Hen-Wen te weten te komen waar de Toverketel zich bevindt. Dit is een zwarte ketel met magische krachten, die eeuwen geleden op geheimzinnige wijze ontstond toen een kwaadaardige vorst in een zee van kokend metaal werd geworpen. De Gehoornde Koning wil nu dankzij de toverkracht van de ketel zijn eigen leger van gestorven soldaten weer tot leven wekken.

Dankzij de helderziendheid van Hen-Wen krijgt Dalban weet van de slechte plannen van de Koning. Dalban geeft aan Taran de opdracht om Hen-Wen verstoppen, wat in eerste instantie mislukt; Hen-Wen wordt op het open veld gegrepen door een gwythaint, een van de vliegende wyverns die er door de Koning op uit is gestuurd om te spioneren. Tevens ontmoet Taran hier het harige en altijd hongerige wezentje Gorgi, dat hem gezelschap wil blijven houden.

Nadat Taran het kasteel van de Gehoornde Koning heeft bereikt, wordt hij ontdekt en gevangengezet. Uiteindelijk weet hij zich uit zijn kerker te bevrijden en met behulp van een magisch zwaard lukt het hem om ook Hen Wen te bevrijden. In het kasteel treft Taran tevens de gevangen minstreel Fliere Flam en prinses Elonie aan. De drie weten samen met Gorgi en Hen-Wen uit het kasteel te ontsnappen. Het gezelschap besluit om bij elkaar te blijven en samen op zoek te gaan naar de Toverketel.

Ze belanden in een bos, waar ze een elfenvolk ontmoeten. De elfen beloven op Hen-Wen te zullen passen en helpen Taran en zijn vrienden verder op weg. De toverketel blijkt uiteindelijk in handen te zijn van drie heksen, aan wie Taran zijn magische zwaard afstaat in ruil voor de toverketel. Dan blijkt dat de ketel niet kan worden vernietigd; wel kan zijn verderfelijke kracht worden tegengehouden wanneer iemand zichzelf zich vrijwillig opoffert door in de ketel te springen.

Dan wordt het gezelschap gevangengenomen door de soldaten van de Gehoornde Koning, die Taran en zijn vrienden is blijven volgen. Zonder zwaard kan Taran zich niet meer verdedigen. De Koning weet zodoende de toverketel toch in handen te krijgen. Taran en zijn vrienden worden in het kasteel van de Gehoornde Koning vastgebonden, zodat ze met hun eigen ogen diens triomf moeten aanschouwen. De Gehoornde Koning begint met het creëren van een leger zombies dat het land moet veroveren.

Gorgi, die als enige van het gezelschap is ontsnapt, slaagt erin Taran en de rest van de vrienden te bevrijden. Gorgi verhindert vervolgens het plan van Koning door uit vrije wil in de ketel te springen, nadat Taran dit eerst wilde doen. Doordat de kracht van de ketel nu is gebroken, sterven de tot leven gewekte zombies weer en het plan van de Gehoornde Koning is tot falen gedoemd. De op wraak beluste Gehoornde Koning wil eerst zijn helpertje Kruiper en even later Taran offeren aan de ketel – die alweer op een volgend slachtoffer uit is – maar vervolgens wordt hij zelf de ketel in gezogen. Het kasteel van de Gehoornde Koning stort geheel in nu diens macht en heerschappij ten einde zijn, maar Taran en zijn vrienden kunnen op tijd ontkomen. De onverwoestbare toverketel graaft zichzelf in, om even later ergens buiten het kasteel weer op te duiken.

Even later komen de drie heksen de ketel weer opeisen, omdat Taran er toch niks aan heeft. Ze bieden in ruil voor de ketel eerst het magische zwaard weer aan. Fliere Flam weet de heksen te overtuigen in plaats daarvan de ketel te ruilen voor het uit de dood terugbrengen van Gorgi. Het gezelschap is hierdoor weer compleet en de gelukkige Taran keert samen met zijn vrienden terug naar Dalban, die dankzij Hen-Wens helderziendheid al van de goede afloop van het avontuur op de hoogte is.”

https://www.youtube.com/watch?v=4W3Lk82FFW0

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.