Het is algemeen bekend om als streamingplatform winstgevend te zijn. Je hebt hiervoor veel abonnees nodig en deze ook zo lang mogelijk probeert te houden. Dit laatste wordt ook al wel eens moeilijker vanwege er steeds meer en meer streamingdiensten bijkomen.

Afgelopen kwartaal kwam er voor Disney+ goed nieuws, voor het eerst sinds de streamingplatform het levenslicht zag, boekte het streamingplatform winst. Disney+ en het populaire amerikaanse Hulu platform (wat ook van Disney is) maakten samen een winst van 43,6 miljoen euro. Ter vergelijking, deze 2 streamingplatformen hadden vorig jaar samen nog een verlies van maar liefst 546,3 miljoen euro.

Hun derde streamingplatform ESPN+ (waarin sport centraal staat) daarin tegen had helaas nog steeds een verlies. Het verlies voor het afgelopen kwartaal kwam neer op ongeveer 60,5 miljoen euro.

Ondanks de winst voor Hulu en Disney+ bracht het met het verlies van ESPN+ voor de drie streamingplatformen helaas nog geen winst op. Men heeft hierdoor een verlies van 16,7 miljoen euro. Ook dit eind totaal is een heel pak beter tegenover vorig jaar toen de drie streamingplatformen samen uitkwamen op een verlies van 613,3 miljoen euro.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.