Netflix dat we kende als de koning der streamingplatforms begint het steeds moeilijker te krijgen en gaat dan ook moeilijke periodes door. Met de opkomst van andere streamingplatforms was Netflix opzich nog sterk door de beste inhoud toe te voegen. Met de komst van Disney+ ligt dit veel moeilijker omdat veel van de goede inhoud op Netflix vaak gelinkt was aan studio’s die van Disney zijn.

Met de komst van Disney+ sinds 12 november 2019 verdwenen er dus veel films van Netflix en stapte ook flink wat abonnees over naar Disney+. Netflix is zelf steeds eigen films en series gaan beginnen creëren om zo originele inhoud te kunnen aanbieden en te kunnen opboxen tegen Disney+ die steeds meer en meer Netflix op de hielen zit.

Onlangs kreeg Netflix nog een serieuze klap sinds Disney+ de sectie Star aanbied waar verschillende series en films staan, voornamelijk van de 20th Century Fox, waarvan ook nog inhoud stond op Netflix. Zo gingen series als Modern Family, How I Met Your Mother en Sons of Anarchy, zeer populaire series van Netflix naar Disney+ wat zorgde dat nog meer abonnees richting Disney+ gingen. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld heeft Netflix een 750.000 abonnees waar ze nu hard moeten vechten om deze te behouden.

Om ook even een voorbeeld te geven.. Een enkele aflevering van Jon Favreau en Dave Filoni’s Disney+ Original-serie, The Book of Boba Fett met Temuera Morrison (Boba Fett) en Ming-Na Wen (Fennec Shand), had meer kijkers dan hele seizoenen van sommige Netflix series, waaronder The Great British Baking Show, die nochtans van een cultstatus geniet.

Het is dus duidelijk dat Disney+ serieus Netflix aan het overtreffen is. Niet alleen voor bovenstaande vermelde series trouwens weet Disney+ veel abonnees te winnen, maar ook dankzij zijn eigen originele inhoud die het toegevoegd zoals  The Mandalorian, The Book of Boba Fett, WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki en nog veel meer. Star Wars en Marvel fans maken ook een enorm groot deel uit van Disney’s fanbase waardoor dit ook flink wat extra abonnees opleverd.

Ook de prijs doet niet enorm goed. Qua prijs is Disney+ ook een pak aantrekkelijker dan Netflix, men vraagt zich af of Netflix deze prijzen nog wel kan vragen in deze huidige tijden waar je verschillende streamingplatforms hebt zoals bijvoorbeeld Disney+ die minder vragen.

Experts dringen ook aan dat Netflix hierdoor dringend zijn bedrijfsstrategie moet overwegen, ook de aandelen daalde dit jaar hierdoor al met 31%. Dit kwam door een zwakker dan verwachte kwartaalwinstrapport vorige maand, waaruit een vertragende groei van het aantal abonnees bleek

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.