Disney+ heeft vandaag een nieuwe functie beschikbaar gezet in zowel België als Nederland.
Disney+ bied de mogelijkheid tot ‘Groupwatch’. Het enigste wat je hiervoor nodig hebt is een geldig Disney+ abonnement en uiteraard moeten de personen waarmee je wilt groupwatchen ook een abonnement hebben op Disney+

Deze functie was al beschikbaar in onder andere Canada, de Verenigde Staten en Australië, waar de test zeer goed verliep. Deze functie is ideaal om mensen in hun eigen bubbel te laten, maar intussen toch een interactie te hebben met vrienden en kennissen zonder hun eigen woonkamer te verlaten.

Wat doet het?
Tot 7 personen kunnen samen kijken naar je favoriete serie of film. Tijdens het kijken kun je met vrienden onderling reageren door 6 verschillende emoji’s te gebruiken. Indien iemand van jullie bijvoorbeeld even naar het toilet moet of toch op één of andere manier een minuutje een onderbrekening nodig heeft, kan deze de film of serie pauzeren en de rest van de groep krijgt dan ook het pauze scherm te zien, zodat wanneer je verder gaat iedereeen weer tegelijk vanaf hetzelfde moment verder kan kijken.

Hoe werkt het?
Stap 1: Je gaat naar Disney+ en kiest de film of serie die je wilt gebruiken om te Groupwatchen. Je hebt dan verschillende functies zoals afspelen, trailer, maar er staat ook een icoontje met 3 poppetjes op. Als je op deze klikt ga je naar de functie groupwatchen (zie screenshot hieronder)

Stap 2: Wanneer je hierop gedrukt hebt zal een nieuw scherm openen, het geeft je een overzicht van wat je wilt bekijken, de mogelijkheid om groupwatch te verlaten en de mogelijkheid om te starten met streamen met je vrienden.

Stap 3: Als je op het +’je klikt krijg je een unieke link die je kunt doorgeven aan je vrienden. Al je vrienden (maximum 6) die Disney+ hebben kunnen op deze link klikken en kunnen dan mee groupwatchen met je.

Stap 4: Klaar? Is iedereen erbij? Dan kun je op start met streamen klikken en de film zal beginnen. Je kunt perfect zien wie er allemaal mee in de groep aan het kijken is, en je hebt de mogelijkheid om te reageren door middel van emoji’s en jij of iemand anders kan perfect de film pauzeren voor iedereen voor als je even moet gaan plassen bijvoorbeeld of wat te drinken gaat bijvullen.

1: Hier zie je hoeveel mensen aan het meekijken zijn. Bij ons staat er bijvoorbeeld 1 omdat we in dit voorbeeld geen vrienden hadden uitgenodigd om te groupwatchen. Als je op dit getal drukt zie je wie er precies mee de film of serie aan het volgen is van je vrienden.
2: Als je op het icoontje naast de luidspreker drukt verschijnen deze 6 icoontjes. Deze kun je gebruiken tijdens de film zodat andere kunnen zien hoe je bijvoorbeeld op bepaalde scenes reageert.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.