De laatste jaren werd al erg duidelijk dat Disney zich vol op inzet over diversiteit tussen mensen en bevolkingsgroepen. Wat in het verleden soms normaal leek kan nu in deze tijden echt niet meer en Disney is ook van mening dat we samen met diversiteit samen veel meer kunnen bereiken dan iedereen in hokjes te stoppen of mensen te discrimineren die in de minderheid zijn. Films van vroeger waar stereo types inkomen krijgen nu al een waarschuwing, en ook de zeer strenge dresscode die Cast Members in de Disney Themaparken kregen werden inmiddels versoepeld om meer zichzelf te kunnen zijn. Zo mogen Cast Members meer gender en cultureel inclusieve kapsels dragen en krijgt men ook de mogelijkheid om passende tatoeages te laten zien, iets wat voorheen absoluut niet mocht.

Disney wilt na deze fase nog een stap verder gaan dit als onderdeel van de voortdurende inzet voor een bredere diversiteit. Disney komt daarmee af met ‘Reimagine Tomorrow’. Met dit initiatief wil Disney dus nog een stap verder gaan waarbij men wil benadrukken om in dit project verhalen aan bod te laten komen, alsook talenten van onvertegenwoordige gemeenschappen en laat Disney ook zien wat hun intenties zijn voor in de latere toekomst.


The Walt Disney Company zegt hier het volgende over:
“Bij Disney is inclusie voor iedereen. Reimagine Tomorrow is onze manier om ondervertegenwoordigde stemmen en onvertelde verhalen te versterken en om het belang van nauwkeurige weergave in media en entertainment te verdedigen. Omdat we allemaal groter zijn dan een enkel verhaal en we verdienen het allemaal om ons gezien, gehoord en begrepen te voelen.”

Enkele van de gedurfde acties die worden gepland, zijn onder meer dat 50% van de personages uit het scriptaanbod van Disney General Entertainment afkomstig is van ondervertegenwoordigde groepen en dat integratienormen voor alle inhoud worden aangenomen. Naast het vertellen van verhalen, is Disney ook van plan om tegen 2024 meer dan de helft van zijn jaarlijkse liefdadigheidsgiften te besteden aan programma’s voor ondervertegenwoordigde gemeenschappen, en om tegen 2024 ten minste 1 miljard dollar uit te geven aan diverse leveranciers.

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.