Goed nieuws voor de inwoners van Indië. Normaal gezien zou Disney+ zijn weg naar Indië vinden in het tweede halfjaar van 2020.
Echter kwam Bob Iger, CEO van The Walt Disney Company met goed nieuws aan. Disney+ zal namelijk zijn weg naar Indië volgende maand al vinden. Zo kunnen de inwoners van Indië vanaf 29 maart 2020 al genieten van Disney+

“We zien dit als een geweldige kans om het bewezen platform van Hotstar te gebruiken om de nieuwe Disney+ service te lanceren in een van de dichtstbevolkte landen en snelstgroeiende economieën ter wereld.”, aldus Bob Iger.

Volgens techcrunch.com wordt Disney+ gehost via Hotstar. Een van de minder bekende bedrijven die nu onder de vleugels van Disney vallen, Hotstar is een Indische streamingdienst die in 2019 meer dan 100 miljoen dagelijkse gebruikers en meer dan 300 miljoen maandelijkse gebruikers op zijn naam mocht tellen.

Bob Iger legde uit dat Hotstar twee verschillende niveaus van Disney+ zal hosten.
1. De complete Disney + met de volledige bibliotheek en originele programmering
2. De nog steeds iconische bibliotheek van Disney films, maar de originele inhoud zal uitsluiten.

Hotstar is een razend populaire streamingdienst in Indië. Met premium abonnementen aangeboden voor $14 per jaar, bevat het een overvloed aan ABC-, HBO- en Showtime-films en tv-shows. Het is eigendom van Star India, een bedrijf dat onder de zakelijke paraplu van the 20th Century Fox viel. Disney verwierf de overname van Hotstar door de fusie met 20th Century Fox, die nu ’20th Century Studios’ wordt genoemd.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.