We mogen wel stellen dat Space Mountain één van de populairste en meest begeerde attractie is in de Disney Parken. Nadat Pirates of the Caribbeans al naar het grote scherm gebracht werd wat gebaseerd was op de attracties, is er ook een film over The Haunted Mansion (te vergelijken met Phantom Manor in Disneyland Parijs), en zou normaal afgelopen zomer een film rond de attractie Jungle Cruise uitgebracht worden, welke intussen met een jaar is uitgesteld (30 juli 2021). Van deze laatste genoemde film verwachten ze een groot succes, dat misschien even populair zou kunnen worden als de films van Pirates of the Caribbeans. Na al deze succesvolle films waar vooral ook Disney fans wel warm van lijken te lopen, lijkt het erop dat Disney Space Mountain als volgende Disney attractie naar het grote scherm als film wil brengen.

Volgens The Hollywood Reporter zal Joby Harold schrijven aan het scenario van deze film, hij is bijvoorbeeld ook bekend als scenario schrijver van King Arthur: Legend of the Sword. Harold werkt momenteel aan scripts voor de Obi-Wan Kenobi-serie van Disney+. Hij is ook uitvoerend producent geweest van John Wick: Chapter 3 – Parabellum and Underground.

Space Mountain is een overdekte achtbaan in het donker die de gasten van de Disney Parken meeneemt op een intense rit door de kosmos.De rit landde voor het eerst in Disney’s Florida themapark, Walt Disney World Resort, in 1975. Twee jaar later werd de rit geïmplementeerd in Disneyland in Californië. Later kregen ook andere Disney themaparken zoals bijvoorbeeld Disneyland Parijs, Hong Kong Disneyland en Tokyo Disney deze achtbaan.

Disney wenst hier verder nog niet op te reageren voorlopig. Vanaf we meer informatie hebben laten we het uiteraard weten!

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.