Vanaf dit jaar gaat Disney+ series en films maken in Europa, voor dit jaar staan er zo al een tiental op de planning.
Op deze manier wilt Disney ook de Europese streamingdienst markt nog meer veroveren, maar tegelijk zit hier ook nog een andere regel in.

In Europa geld de regel dat een streamingdienst minstens 30% films en/of series moet aanbieden die in Europa gemaakt zijn. Via deze manier wilt Europa de producties beschermen en werkgelegenheid blijven aanbieden. Deze regel dat vroeger in Brussel afgeklopt werd, werpt dan ook fantastisch zijn vruchten af. Na Netflix zijn spelers als Disney+ en Amazon prime en nog andere streamingdiensten van Amerikaanse bodem verplicht om ook hier series en films te maken als ze hun streamingdienst op de Europese markt willen hebben.

Scenario schrijvers, filmindustries en meer hebben dan ook hun handen vol. Het zorgt ervoor dat deze volledig weer openbloeien en weer bakken met werk hebben na een tijd van moeilijke periodes.

Momenteel zijn de producties vooral voorzien voor de grote landen, al is er ook eentje voor Nederland bij. Voor België zijn er momenteel nog geen plannen voor een Disney+ productie.

Vier van deze projecten zouden doorgaan in Frankrijk, drie in Italië, twee in Duitsland en één in Nederland. In Italië zou het onder andere om een fictieserie gaan over de maffia, een gelijknamige verfilming van het boek van Alex Perry.

Voor Frankrijk is er bekend dat er een politieserie zal opgenomen worden en een een documentaireserie over de Franse rapper Soprano.

Duitsland krijgt dan weer een serie over Samuel Meffire, de eerste zwarte politieagent van de Duitse Democratische Republiek. 

Tot slot volgt er in Nederland een serie over de Nederlandstalige voetbalploeg ‘Feyenoord’. Leuk voor de supporters van deze Nederlandse voetbalploeg maar tegelijk ook goed voor de clubkas. Naar het schijnt zou Disney+ de club hiervoor 3 miljoen euro gegeven hebben.

Bedoeling is dat deze producties dit jaar nog op Disney+ komt en beschikbaar is voor alle Europeanen die een Disney+ abonnement hebben.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.