Disney+ ging dinsdag live in de meeste landen van Europa en de UK, en behaalde direct een heleboel nieuwe abonnees. Vooral in deze tijden gebruiken mensen vol op streamingdiensten en internet op zich te entertainen.

Op 24 maart debuteerde Disney+ in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Zwitserland. In die zeven markten is de Disney Plus-app 5 miljoen keer gedownload, aldus meet- en analysebedrijf App Annie.

Het aantal app-downloads vertaalt zich echter niet in abonnees – dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat Disney Plus 5 miljoen nieuwe betalende klanten heeft gewonnen. Om te beginnen kunnen Disney Plus-abonnees meerdere apps downloaden en installeren op verschillende apparaten: elk account kan maximaal zeven profielen maken en heeft toegang tot maximaal vier gelijktijdige streams. De gegevens van App Annie omvatten ook alleen mobiele apps, geen apps voor verbonden tv of toegang tot de Disney Plus-website (en kunnen daarom een ​​deel van het gebruikersbestand uitsluiten).

Toch, als relatieve barometer, voorspellen de Europese cijfers goed nieuws voor Disney Plus om een ​​substantiële voetafdruk op die markten te vestigen. Het is nu ongeveer vier maanden geleden nadat de eerste Disney+ abonnees in de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland erbij kwamen. Op 3 februari had Disney Plus 28,6 miljoen abonnees.

Ook qua rangschikking doet Disney plus het erg goed. Sinds begin dit jaar staat deze nummer 7 in de ranking van niet-gaming-apps door consumentenuitgaven wereldwijd. Hierdoor staat Disney+ maar net achter grote namen zoals Tinder, YouTube, Netflix, TikTok, Tencent Video en iQTYI. De Europese lancering van Disney+ zou het hoger in de ranglijst moeten duwen.

Disney+ gaat sowieso nog meer groeien omdat het nog beschikbaar moet komen in meerdere landen. Zo moest Disney+ de lancering van de streamingdienst in Frankrijk met twee weken uitstellen tot 7 april, in opdracht van de Franse regering. Disney Plus India is op dit moment voor onbepaalde tijd uitgesteld en België en Portugal hebben voorlopig nog geen datum te horen gekregen wanneer daar de release is. Momenteel staat deze voor België en Portugal op “Zomer 2020”.

Ondertussen werd Disney Plus in Europa gelanceerd met een lagere videokwaliteit, omdat het bedrijf zich bij anderen zoals Netflix en YouTube voegde om het gebruik tijdens de COVID-19-uitbraak terug te dringen. Disney zei dat het de bandbreedtegebruik van Disney Plus met 25% wilde verminderen door de videobitsnelheden te verlagen. Mensen zitten nu immers massaal op internet en willen zo het verbruik verzachten zodat het internet niet overbelast zou geraken.

Disney Plus is het speciale streaming-huis voor films en tv-programma’s van alle merken van het mediaconglomeraat, waaronder Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. De inhoudsopstelling voor de UK en Europa is vrijwel hetzelfde als in de Verenigde Staten, met meer dan 500 films (Frozen 2 is echter nog niet te bekijken, dit is enkel beschikbaar gezet voor Nederland, Canada, Amerika en Nieuw Zeeland waar Disney+ al enkele maanden online is); ongeveer 350 series, waaronder 30 seizoenen van “The Simpsons” en exclusieve content waaronder “The Mandalorian” van Jon Favreau.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.