Tijdens de corona periode zijn streamingdiensten erg hard gaan groeien. Bioscoopzalen moesten de deuren sluiten door lockdowns wereldwijd om het coronavirus te kunnen beperken. Streamingdiensten die je vanaf thuis uit kunt bekijken kregen hierdoor vrij spel en groeide razendsnel. Ook werden hier meerdere nieuwere formules op getest zoals bijvoorbeeld het rechtstreeks uitbrengen van nieuwe films op een streamingplatform ipv in de bioscoop, dit meestal tegen een meerkost.

Tijdens een conferentie die maandag door JP Morgan werd georganiseerd, zei Bob Chapek de CEO van The Walt Disney Company, op de vraag of de verkorte releasedatum van 45 dagen er niet toe zou leiden dat mensen wachten om deze dan op de streamingdienst te bekijken ipv in de bioscoop hij niet gelooft dat mensen zoveel geduld hebben en dus ongetwijfeld deze in de bioscoop zullen blijven bekijken. 

Disney kondigde bij de laatste inkomensoproep aan dat twee films, “Shang-Chi” en “Free Guy”, een periode van 45 dagen zouden krijgen. De Marvel-kaskraker “Black Widow” zal echter gelijktijdig worden uitgebracht op Disney Plus en in de bioscopen in juli. Bob Chapek benadrukte dat het de prioriteit van Disney is om fans de flexibiliteit te geven om te kijken waar ze willen. “Ik denk dat de consumenten zich hebben gerealiseerd dat ze de macht hebben”, zei hij. “We zijn een consumentvriendelijk bedrijf en we zullen hun voorbeeld volgen.”

Om de toch wel verrassend sterke groei van Disney Plus te verklaren die het bedrijf ertoe bracht zijn abonneeprojecties tegen 2024 te herzien tot maximaal 260 miljoen, benadrukte Bob Chapek de onverwacht hoge penetratie van Disney Plus onder niet- gezinsgezinnen . Hij wees ook op aanstaande veranderingen als signalen voor aanhoudende groei. De Disney Parken die dan door Bob Chapek ook wel het geheime wapen genoemd worden, zullen ook moeten helpen om meer gebruikers naar de streamingplatforms van Disney te krijgen.

“Voor de allereerste keer hebben we de kans gekregen om onze oorspronkelijke direct-to-consumer-activiteiten, die onze parken-business zijn, te gebruiken voor onze nieuwste direct-to-consumer-activiteiten,” zei Chapek, verwijzend naar Disney+.

“We hebben een enorme hoeveelheid informatie over onze bezoekers die onze parken bezoeken,” voegde hij eraan toe, waarmee hij aangeeft dat deze schat aan gegevens zou kunnen helpen om meer Disney+ abonnementen te genereren.

Bob Chapek merkte verder op dat pas in 2022 de inhoudspijplijn van Disney Plus op volle toeren draait. Hij liet ook doorschemeren dat er mogelijk meer sporten naar de streamingplatforms van Disney komen.

“Als de tijd rijp is om echt op het gas te trappen en nog sterker in onze direct-to-consumer-platforms voor sport te gaan, zullen we dat doen,” zei hij.

Er kan wel eens een ‘nadeel’ zitten. Door meer inhoud, kan het zijn dat er een hoger prijskaartje aan Disney+ zal komen. Met de komst van Star op Disney+ ging de prijs al met 2 euro omhoog van 6,99 naar 8,99 euro. Disney+ volgde de ontwikkelingen en merkte op dat dit niet heeft geleid tot grote verliezen van abonnees waardoor de kans groot is dat dit voor nog meer inhoud in de toekomst het prijskaartje nog eens enkele keren zou kunnen stijgen.

“We behouden ons het recht voor om onze prijs-kwaliteitverhouding te vergroten door verdere prijsmaatregelen naarmate we meer inhoud toevoegen en op het punt komen dat we in wezen elke week een nieuw stuk inhoud toevoegen”, zei hij.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.