Afgelopen nacht vond in Amerika de 93ste Oscar uitreiking door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences plaats. De grootste en belangrijkste prijsuitreiking voor films ter wereld. Ondanks het afgelopen jaar zeer lastig was voor de filmindustrie door de COVID-19 pandemie wereldwijd, wisten er toch enkele pareltjes uitgebracht te worden, al dan niet in de bioscoop of rechtstreeks op een streaming platform.

Dit jaar was het tijdens de Oscar uitreiking voor Disney wel een feest, want ze mochten met maar liefst 5 Oscars naar huis gaan. Twee Oscars gingen naar de Disney’s Pixar film ‘Soul’ en drie Oscars gingen naar de film ‘Nomadland’ van Disney’s Searchlight. Pixar film ‘Soul’ werd op 25 december beschikbaar en direct gratis gezet voor alle abonnees van Disney+. Nomadland komt overigens ook spoedig naar Disney+, deze zal namelijk op 30 april 2021 beschikbaar worden. 

Soul won twee Oscars, waarvan één toch wel heel belangrijke voor Disney, namelijk de Oscar voor ‘Beste Animatiefilm’. Verder won Pixar’s Soul ook nog een Oscar voor ‘Beste Score’ (Jon Batiste, Trent Reznor en Atticus Ross).

Nomadland ging nog verder en mocht met maar liefst 3 Oscars naar huis, waarvan een nog grotere belangrijke Oscar zat voor Disney. Deze film van Disney’s Searchlight won de Oscar voor ‘Beste Film’. Verder won deze film ook de Oscar voor ‘Beste Regisseur’ (Chloe Zhao) en voor ‘Beste Actrice’ (Frances McDormand).

Chloe Zhao, de regisseur van Disney’s Searchlight film ‘Nomadland’ was overigens pas de tweede vrouwelijke regisseur die een Oscar won. De eerste vrouwelijke regisseur die een Oscar won voor deze categorie is intussen al geleden van 2010, dit was Kathryn Bigelow voor The Hurt Locker.

Disney gebruikte de avond om een ​​groot aantal aankomende projecten te promoten, waaronder de eerste blik op de bewerking van West Side Story door Steven Spielberg , gepland voor een release in december en een aantal advertenties voor Disney Plus en een aanstaande American Idol-special gericht op Disney-nummers binnen Disney’s themaparken.

Het was een van de beste avonden voor de Walt Disney Company bij de Academy Awards in decennia.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.