Deze week kwam Bob Iger, de CEO van The Walt Disney Company en Josh D’Amaro, het hoofd van de Disney Parken divisie met leuk nieuws naar buiten voor fans van de Disney Parken.

Beide heren kondigde aan dat men 60 miljard dollar (of ongeveer 56 miljoen euro) zal investeren in de Disney Parken wereldwijd. Hieronder valt dus ook bijvoorbeeld Disneyland Parijs.

Links: Josh D’Amaro, rechts: Bob Iger

Walt Disney Studios Park
In 2018 werd er al een groot budget van maar liefst 2 miljard euro uitgetrokken door The Walt Disney Company voor een volledige makeover in het Walt Disney Studios Park. Zo werden hier en daar al kleine aanpassingen gedaan, werd er een volledig land (het voormalige backlot gedeelte) omgetoverd tot een volledig Marvel land, namelijk Avengers Campus. Momenteel is men ook nog vol op aan het werken aan een extra ingang naar Toy Story Playland, een boulevaerd, een groot meer waar ook waarschijnlijk spektakels opgevoerd zullen worden, een groot restaurant, een Rapunzel attractie en een volledig themaland rond het stadje Arendelle uit de filmfranchise van Disney animatiefilm Frozen.

Er zou verder ook een Star Wars land komen naar het Walt Disney Studios Park maar hier is men al enkele jaren stil over waardoor het erop lijkt dat hier toch andere plannen voor in de plaats gaan komen.

Uitbreiding Walt Disney Studios Park

Meer Disney werelden tot leven
Met dit grote budget zullen verschillende Disney Parken verder uitgebreid worden in zowel grote waar vooral werelden van Disneyfilms tot leven zullen komen. De laatste jaren werden meer en meer themagebieden geopend rond een bepaalde film waarvan een wereld, stadje of landschap werd nagebouwd en dit zorgde voor duidelijk verhoogde interesse en kwaliteit naar de bezoekers toe.

Mogelijkheden hierbij zijn vooral de werelden van Disney films die nu heel mager vertegenwoordigd zijn in de Disney Parken uit te breiden. Denk zo aan de wereld van Coco of denk bijvoorbeeld aan de Marvelwereld ‘Wakanda’ uit Black Panther.

Wakanda

Disneyland Park eindelijk aan de beurt?
Misschien zal ook het Disneyland Park in Disneyland Parijs hierdoor eindelijk eens terug een nieuwe update krijgen. Buiten enkele upgrades van bestaande attracties is het al sinds 2006 geleden dat er nog eens een nieuwe attractie geopend werd in het Disneyland Park, dit was toen Buzz Lightyear Laserblast dat dus intussen al bijna 20 jaar bestaat. Het Disneyland Park is hierdoor ook het Disney Park waar al het langst geen themagebied aangepast is of een gloednieuwe attractie werd geopend.

Buzz Lightyear Laser Blast, de laatste grote toevoeging van het Disneyland Park in 2006.

Even ter verduidelijking, dit budget dat de komende 10 jaar naar de Disney Parken gaat om uit te breiden is ongeveer het dubbele dan wat er de afgelopen 10 jaar werd geïnvesteerd, terwijl er de laatste jaren ook al flink werd geïnvesteerd in de Disney Parken.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.